nieuws

Nederland geraakt door overlijden Anne Faber: 'Voel me verslagen, terwijl ik je niet ken'

Nederland geraakt door overlijden Anne Faber: 'Voel me verslagen, terwijl ik je niet ken'

De zoektocht naar Anne Faber hield de afgelopen twee weken de gemoederen bezig in Nederland. Nu vanavond het trieste nieuws bekend werd dat ze om het leven is gekomen, leeft Nederland mee.

| Boris Lemereis

De reacties stromen van alle kanten binnen.

Lees ook
Lichaam Anne Faber (25) gevonden in Zeewolde

Veel vragen
Het nieuws dat het lichaam van Anne is gevonden, werd aan het begin van de avond op een persconferentie bekendgemaakt. Annes oom, Hans Faber, bedankte iedereen voor het meeleven. Daarnaast zijn er veel vragen, zei hij. “Wat is er gebeurd? Waarom liep deze man vrij rond? Had deze verschrikkelijke gebeurtenis voorkomen kunnen worden? Helaas krijgen wij met deze antwoorden Anne niet terug. We gaan haar ontzettend missen.’” Haar familie en vriend vragen nu rust.

Vreselijk bericht
Ook de overheid reageerde. Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) liet weten een onderzoek in te stellen naar de kliniek in Den Dolder waar de verdachte van Annes dood zat. Over het nieuws dat het lichaam van Anne is aangetroffen, zei hij: “Dit is een vreselijk bericht en ik leef intens mee met de familie van Anne, haar vrienden en iedereen die dichtbij haar stond”.

Bemind en onmisbaar
Annes werkgever laat op de website weten ‘helemaal kapot’ te zijn. ‘In de korte tijd dat ze voor ons heeft gewerkt maakte ze zich met haar gedrevenheid, intelligentie en warmte bemind en onmisbaar. (…) Het was een voorrecht om Anne de afgelopen maanden in ons midden te hebben en we missen haar ontzettend.’

Iemand die je niet kent
Ook op sociale media wordt er massaal getreurd. ‘Dat je zo intens verdriet kunt voelen voor iemand die je niet kent’, schrijft iemand. Veel mensen lijken zich in die boodschap te kunnen vinden.

Lees ook
Lianne (28) over Anne Faber: ‘Konden we nog maar zorgeloos door het donker fietsen’

NIEUWS

Bron: Twitter | Foto: Facebook Anne Faber Vermist

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser