Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Schaatsend naar het werk? NBC-presentator had gewoon gelijk, bewijst deze video

Er was nogal wat commotie om een uitspraak van NBC-presentator Katie Couric tijdens de winterspelen. Schaatsen zou volgens haar een belangrijk vervoersmiddel zijn in Nederland.

| Robin Nanninga

Een Amsterdamse filmmaker reageert nu met een knipoog op de uitspraak van Katie en haar excuses. Want die waren toch helemaal niet nodig geweest?

Lees ook
NBC-presentator legt (niet helemaal goed) uit waarom Nederlanders zo goed kunnen schaatsen

Van A naar B over het ijs

De Amerikaanse commentator maakte nogal wat los met haar uitspraak. “Schaatsen is een belangrijke manier van vervoer in een stad als Amsterdam. Zoals je misschien wel weet hebben ze daar veel grachten die bevriezen in de winter. Zolang deze grachten al bestaan, gebruiken de Nederlanders deze om van A naar B te komen, tegen elkaar te racen en om lol te hebben.” Uh, juist. Dat wij met smart wachtten op dichtgevroren slootjes en al tijden geen bevroren grachten hadden gezien, had ze totaal niet door.

Inhaker

Maar of het een vooruitziende blik was, of gewoon stom toeval: afgelopen weekend waren diezelfde Amsterdamse grachten dan éindelijk weer eens bevroren. Reden voor filmproducent Wefilm om eens even flink in te haken op Courics uitspraken.

De waarheid

In de video is te zien hoe Amsterdammers boodschappen doen, naar school gaan en de post bezorgen over, jawel… het ijs. “Het is natuurlijk een beetje zonde als er zo’n ophef gecreëerd wordt, zo’n hetze. Omdat zo’n lief dametje natuurlijk gewoon zegt waar het op staat. Wij schaatsen in Nederland als vervoersmiddel”, zegt een zakenman op de ijzers (een acteur, moge dat duidelijk zijn).

Hoezo excuses?

‘Waar bied je precies je excuses voor aan, Katie Couric? We begrijpen niet waar alle ophef over gaat… #nbc’, luidt de tekst bij de video. De commentator in kwestie heeft vooralsnog niet op de grap gereageerd.

VIDEO'S | NIEUWS | SPORT | BUITENLAND | WINTERSPELEN

Bron: Wefilm | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser