Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

natuurgeweld

Ruim 40.000 Indonesiërs dakloos na allesverwoestende tsunami

Ruim 40.000 Indonesiërs dakloos na allesverwoestende tsunami

Ruim 40.000 Indonesiërs zijn na de tsunami van zaterdag ontheemd geraakt. Veel huizen in het westen van Indonesië zijn beschadigd of verwoest door de ramp.

| Stijn de Vries

Hulpverleners hebben dat vandaag verteld. Nu wordt er steeds meer bekend over de gevolgen van het natuurgeweld.

Tsunami Indonesië

De omvang van de schade in de door de tsunami getroffen kustregio’s op Sumatra en Java is groot. Het officiële dodental is (tot nu toe) 426. Daarnaast zijn er ruim 7200 mensen gewond geraakt en worden er nog altijd 23 mensen vermist. De tsunami werd veroorzaakt door een aardverschuiving na een aardbeving van de vulkaan Anak Krakatau in de Straat van Sunda.

Lees ook
Kans op nieuwe tsunami in getroffen gebied Indonesië door slecht weer en verzwakte vulkaan

Hoog water

Volgens de woordvoerder van het rampenbestrijdingscentrum zijn de meeste slachtoffers toeristen. Ook zij werden afgelopen zaterdag geraakt door een muur van 19 meter hoog water. Het hele land werd verrast door het natuurgeweld; er werd geen waarschuwing voor de tsunami gegeven. Indonesië is nog steeds bang voor een eventuele nieuwe ramp, door de zwakke vulkaan en het slechte weer.

NIEUWS | BUITENLAND | NATUURGEWELD

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer natuurgeweld

Lees dit ook even

Please update your browser