Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

natuurgeweld

'Krachtigste orkaan in Amerika sinds 1992' Michael aan land in Florida

Orkaan Michael is in de Amerikaanse staat Florida aan land gekomen. Het oog van de orkaan passeerde de kust in de buurt van Mexico Beach.

| Verena Verhoeven

Mexico Beach ligt dertig kilometer ten zuidoosten van Panama City, in de zogenoemde Pannensteel van Florida.

Orkaan Michael

De orkaan kan volgens het Amerikaanse Nationaal Orkaancentrum levensgevaarlijke stormvloeden veroorzaken. Ook moet in een groot deel van Florida rekening worden gehouden met zware windstoten en hevige regenval. Michael is, met windsnelheden van 250 kilometer per uur, de krachtigste orkaan die het Amerikaanse vasteland bereikt sinds 1992, meldt CNN.

Steeds sterker

Volgens de laatste update van CNN neemt de kracht van de orkaan nog steeds toe. Waar de storm nu nog categorie 4 is, lijkt die naar categorie 5 te gaan. ‘Maar eigenlijk maakt het niet uit of Michael wel of niet een categorie hoger wordt’, schrijft CNN. ‘Deze grote orkaan zal waarschijnlijk een catastrofale orkaan met levensbedreigende stormvloed en winden zijn.’

Lees ook
Gouverneur roept noodtoestand uit wegens ‘monsterlijke orkaan’ Michael in Florida

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND | NATUURGEWELD

Bron: ANP / CNN | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer natuurgeweld

Lees dit ook even

Please update your browser