nieuws

Nagellakactie doodzieke Tijn (6) gaat door het dak: al dik vier ton opgehaald

Nagellakactie doodzieke Tijn (6) gaat door het dak: al dik vier ton opgehaald

Nadat de zieke Tijn (6) zich gisteren met zijn vader meldde bij Het Glazen Huis  en vertelde over zijn nagellakactie voor 3FM Serious Request, is Nederland massaal aan het lakken geslagen.

| Justine Wouterson

Nog geen 24 uur na de start van Tijns actie, waarmee hij 100 euro hoopte op te halen, is de teller voorbij het waanzinnige bedrag van 435.000 euro.

Lees ook
Ongeneeslijk zieke Tijn (6) ontroert dj’s Glazen Huis met zijn verhaal

Tijns Serious Request
Tijn, bij wie afgelopen mei hersenstamkanker (het zeldzame en ongeneeslijke DIPG) werd vastgesteld, heeft nog minder dan een jaar te leven en wilde graag in actie komen voor ‘zijn laatste 3FM Serious Request’. Hij besloot mensen uit te dagen hun nagels te lakken voor het goede doel: wie weigert doneert tien euro, wie lakt één euro (of meer).

Heel het land voor de bijl
Nederlanders, bekend én onbekend omarmden het initiatief: onder het motto ‘Heel Nederland Lakt’ wordt massaal gedoneerd. Onder anderen kickbokser Rico Verhoeven, dj’s Armin van Buuren, Hardwell en Tiësto en zelfs politicus Geert Wilders gaan inmiddels met gelakte nagels door het leven.

‘Zo bijzonder’
“Dit is wat Serious Request zo mooi maakt. Dat we worden meegenomen door mensen die in actie komen,” zegt Basyl de Groot, zendermanager van 3FM. “We hebben keihard zitten janken met z´n allen toen de vader van Tijn het verhaal van zijn zoon vertelde. Die jongen is er volgend jaar niet meer en komt nu hier om aandacht voor anderen te vragen. Zo bijzonder.”

‘Tijn verbindt Nederland’
Wat Tijn voor elkaar heeft gekregen is volgens De Groot heel speciaal en gaat ook veel verder dan de ruim 400.000 euro die nu al zijn opgehaald. “Hij heeft echt heel Nederland weten te verbinden met zijn actie. Hij heeft een snaar geraakt in alle lagen en in alle hoeken en gaten. Dat is in geen geld uit te drukken.”

Wees er voor iemand anders
De ziekte van Tijn wordt jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen vastgesteld. Genezing is uitgesloten. De Groot: “Tijn vraagt niet specifiek aandacht voor deze ziekte. Zijn boodschap is dat je er bent voor iemand anders.”

Tijn vandaag opnieuw in Glazen Huis
Donderdag komt Tijn in ieder geval een uurtje lakken, zeg de zendermanager. “Dat wilde hij heel graag doen. Daarna zullen we verder zien. We hebben de eer een platform te bieden aan mensen die zich willen inzetten. Of het nu gaat om Tijn of een jongetje dat cupcakes bakt. De twee dj’s zijn niet de helden, dit zijn de helden van Serious Request.”

Lees ook
Heel Holland lakt voor ongeneeslijk zieke Tijn (6)

NIEUWS | OPMERKELIJK | FEESTDAGEN | DIE GAAT VIRAL

Bron: 3FM | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser