nieuws

Mysterie rondom bizarre dood van twee Fransmannen opgelost

Mysterie rondom bizarre dood van twee Fransmannen opgelost

Met het eten nog op tafel, werden de twee Franse vrienden samen dood gevonden. De politie loste het raadsel op en weet nu hoe zij aan hun einde kwamen.

| Verena Verhoeven

De burgemeester van het dorpje Authon-du-Perche beschreef het tafereel alsof “de tijd plotseling stil was gaan staan.”

Lees ook
We weten nu wat die mysterieuze vleesetende beestjes uit Australië zijn

Diner
De eigenaar van de lokale bistrot vertelde, volgens The Guardian, dat de mannen als ‘vader en zoon’ waren en vaak samen dineerden. Dit keer liep het diner slecht af. Olivier Boudin (38) werd liggend op de grond gevonden en Lucien Perot (69) zat dood in zijn stoel voor een bord met biefstuk, bruine bonen, camembert, een broodje en een glas wijn. Er werden geen sporen van geweld, een inbraak of een overval aangetroffen. Het was voor de politie een groot raadsel hoe de mannen aan hun einde waren gekomen.

Buurvrouw
Een buurvrouw zag de twee mannen op 3 augustus in hun tuin en ging ervan uit dat ze na een dronken avond hun roes aan het uitslapen waren, zo schrijft ze de Franse krant L’Echo Républicain. Toen ze die middag de twee in nog precies dezelfde houding zag, kreeg ze argwaan en belde de politie.

Geruchten
Al snel kwam de geruchtenmolen op gang. Zo bleven de verhalen over geweld terugkomen, maar ook over een blikseminslag, collectieve zelfmoord en voedselvergiftiging werd gesproken. Het laatste leek het meest aannemelijk, maar toen uit onderzoek bleek dat er niks mis was met het eten, werd het mysterie alleen maar groter.

Opgelost
Gisteren werd het raadsel eindelijk opgelost. Volgens het rapport van de lijkschouwer had Perot, de oudere van de twee, meer dan 5,5 promille alcohol in zijn bloed en was hij in de grote biefstuk gestikt. De man miste verschillende tanden en dat in combinatie met het grote stuk vlees en de alcohol in zijn bloed heeft voor zijn einde gezorgd. Hier is Boudin, die aan een hartaandoening bleek te lijden, waarschijnlijk zó van geschrokken, dat hij een hartaanval kreeg. Als we het zo in een boek zouden lezen, zouden we het waarschijnlijk niet geloven…

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: The Guardian/L'Echo Républicain | Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser