Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

muziek

Halló zeg: dit salaris verdient een top-dj gemiddeld per week

Halló zeg: dit salaris verdient een top-dj gemiddeld per week

Stop met je huidige studie of werk en focus je op een carrière als top-dj. Dat lijkt de tip van de dag, want als dj in de wereldtop blijk je een salaris te krijgen waarmee je wekelijks een mooi optrekje in Amsterdam kan kopen.

| Jorieke van Noorloos

Volgens onderzoek van 538Nieuws en ING zou het gaan om 571.000 euro (!) per week.

Eigen muziek uitbrengen

De top tien van best betaalde internationale dj’s verdient samen ruim 200 miljoen euro per jaar. Het geld is één van de redenen waarom een op de vijf danceliefhebbers droomt van een carrière als bekende dj, blijkt uit het onderzoek. Andere redenen die daarvoor genoemd worden zijn: houden van muziek, overal op de wereld komen en eigen muziek kunnen maken en uitbrengen.

Inkomsten

Het economisch bureau van ING bekeek de inkomsten van de top vijf: Calvin Harris, The Chainsmokers, Tiësto, Steve Aoki en Marshmello. Zij verdienen het meeste aan optredens, de rest halen ze uit rechten en opnames. Ze verdienen relatief makkelijk hun geld omdat de productiekosten voor dance laag zijn en dance mateloos populair blijft.

Nederlanders

En die grote bedragen zijn helemaal niet zo’n ver-van-je-bed-show, want al zes jaar bestaat de top tien van populairste dj’s voor de helft of meer uit Nederlanders. De provincie Noord-Brabant levert met onder anderen Tiësto, Hardwell, R3Hab en Fedde le Grand de meeste succesvolle Nederlandse dj’s. De populariteit van de Nederlanders zorgt er mede voor dat de verwachte exportwaarde van dance in 2020 rond de 150 miljoen euro uitkomt. Optredens zijn goed voor het grootste gedeelte van de waarde van de dance-export: zo’n 80 procent. De overige 20 procent komt uit rechten en opnames.

Lees ook
DJ Calvin Harris in z’n halfnakie voor Armani

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | MUZIEK | GELD

Bron: 538 Nieuws, ING | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer muziek

Lees dit ook even

Please update your browser