muziek

Dotan pakt draad weer op na trollengate en schrijft nieuw nummer: 'Ik ben trots'

Dotan pakt draad weer op na trollengate en schrijft nieuw nummer: 'Ik ben trots'

Voor het eerst sinds zanger Dotan in opspraak raakte, omdat hij nepprofielen had ingeschakeld om zijn imago te verbeteren, heeft hij nieuwe muziek uitgebracht.

| Maaike van de Graaf

Hij schreef mee aan een nummer van de Australiër Dustin Tebbutt.

Dotan

Via Twitter deelde de zanger een fragment van de nieuwe single Satellite. “Dit nummer heb ik geschreven met Dustin Tebbutt”, schrijft hij erbij. “Ik ben er erg trots op.”

Voor het eerst

Het is de eerste keer dat Dotan openlijk deelt, dat hij weer aan nieuwe muziek werkt. In april dit jaar bracht de Volkskrant naar buiten dat de zanger zo’n 140 nepaccounts zou hebben aangemaakt om positieve verhalen over hem te verspreiden. Niet veel later na het artikel in de Volkskrant gaf de Home-zanger toe nepprofielen te hebben ingezet. Hij liet weten dat dat gebeurde, toen hij in 2011 naar manieren zocht om zijn muziek populair te maken. “Het is iets waar ik achteraf veel spijt van heb”, vertelde de zanger in een video op Facebook.

Ophef

Er ontstond veel ophef rond de zanger en zijn ‘trollengate’. Hij cancelde zijn concerten en gaf aan het “tijd te vinden voor een schone lei”. “Verder weet ik nog niet wat de toekomst mij gaat brengen. Ik wil hard aan de bak met mezelf en hoop dat ik op een dag de muziek kan laten spreken.”

NIEUWS | BEKEND | MUZIEK

Bron: Twitter Dotan | Foto: LINDA.125 / Wikkie Hermkens

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer muziek

Lees dit ook even

Please update your browser