Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

muziek

Concert in Ziggo-Dome in no-time uitverkocht: dit is de Zuid-Koreaanse band Bangtan Boys

Concert in Ziggo-Dome in no-time uitverkocht: dit is de Zuid-Koreaanse band Bangtan Boys

De voorverkoop van kaarten voor het concert van de Zuid-Koreaanse band Bangtan Boys in Amsterdam ging vandaag van start en dat zorgde voor hysterie alom onder jongeren. Waarom is die band zo populair?

| Maaike van de Graaf

En (sorry voor de fans) we vroegen ons ook af: wie zijn ze eigenlijk?

Lees ook
Verrassing van Martijn Krabbé: bij ‘The Voice’ doen bands voortaan ook mee

Teleurstelling

Op 13 oktober geeft de Zuid-Koreaanse boyband een concert in Amsterdam en dus was voor veel fans de spanning vanmorgen om te snijden. Zouden ze wel of geen kaart kunnen bemachtigen? Sommigen mochten niet eens een ticket kopen en waren behoorlijk teleurgesteld. Concertbezoekers onder de zestien moeten namelijk onder begeleiding van iemand die ouder is dan achttien, naar het concert komen.

Bangtan Boys

Maar wie zijn nou de Bangtan Boys? Officieel staat BTS voor de Koreaanse uitdrukking ‘Bangtan Sonyeondan’, wat kogelvrije jongensscouts betekent. De zeven jongens deden apart van elkaar in 2010, 2011 en 2012 auditie bij Big Hit Entertainment, een Zuid-Koreaans entertainmentbedrijf. Het bedrijf besloot de zangers bij elkaar in een band te zetten en in juni 2013 debuteerden de Bangtan Boys met het nummer No More Dream. Sindsdien zijn ze razendpopulair en kijkt en luistert de hele wereld naar hun rap, zang, dansmoves en drukke videoclips.

Het nummer No More Dream

Waarom in Nederland?

De K-popgroep (dat staat voor Koreaanse pop en valt binnen hetzelfde genre als het wereldberoemde nummer Gangnam Style) zingt vooral in het Koreaans en Japans en tóch weten ze jongeren wereldwijd naar hun muziek te laten luisteren. Fans delen namelijk talloze vertalingen van nummers en dat verklaart misschien ook meteen waarom ook Nederlandse jongens en meisjes zo idolaat zijn van de band. Veel songs gaan namelijk over onderwerpen die jongeren aanspreken.

De Bangtan Boys

Bangtan Boys

(ANP Foto)

Een echte fanclub

Zo zingen ze over prestatiedruk onder tieners, roepen ze op je dromen te volgen en hebben ze het zo nu en dan ook over relaties en verliefdheid. De fans van de K-popgroep zijn zo gek van de band, dat ze een fanclub hebben, die de ARMY heet en staat voor ‘Adorable Representative MC for Youth‘. De ARMY heeft zelfs een plek in het Guinness World Records Book gehaald, omdat ze erg loyaal zijn aan de Bangtan Boys en andere fans.

Bieber verslagen

De band gaat dan ook als een raket. Zo hadden ze binnen vier jaar drie wereldtours achter de rug, brachten ze vier studioalbums en ook nog eens vijf EP’s uit. Alsof dat nog niet genoeg was, wonnen de zeven jongens in 2017 de Billboard Music Award voor Top Social Artist. Daarmee versloegen ze onder anderen Shawn Mendes, Selena Gomez en Justin Bieber. In augustus start hun vierde wereldtour en op 13 oktober komen de jongens naar Nederland.

Eén van de nieuwste nummers van de band, Fake Love:

NIEUWS | BEKEND | ACHTERGROND | BUITENLAND | MUZIEK

Bron: RTL Nieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer muziek

Lees dit ook even

Please update your browser