Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

muziek

Dit is (sinds 2005) het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio

Dit is (sinds 2005) het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio

Luisteraar van het NPO Radio-2 programma, Bram, had een vraag waarop velen vast het antwoord willen weten. Hij was namelijk benieuwd wat het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio is. 

| Maaike van de Graaf

En da’s er eentje van Amy Winehouse. Valerie om precies te zijn.

Meest gedraaide nummer radio

Al vanaf 2005 is de hit van Amy Winehouse met Mark Ronson het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio. Dat liet het NPO Radio 2-programma Bureau Kijk in de Vegte weten op basis van cijfers van Buma/Stemra. Het radioprogramma van Jeroen Kijk in de Vegte beantwoordt elke zondag vragen van luisteraars. Deze keer was de nieuwsgierige Bram aan de beurt.

Lees ook
Dit is de top 10 van NPO Radio 2 Top 2000 (en er zit weer vernieuwing in)

1750 uur

Valerie werd maar liefst 1750 uur gedraaid. Viva La Vida van Coldplay staat op plek twee met 1530 uur. Ook het nummer Hotel California van de Eagles werd platgedraaid, met 1390 uur. U2 met One en R.E.M. met Losing My Religion maken de top vijf compleet. De overige nummers in de lijst zijn Clocks van Coldplay (6), I Follow Rivers van Triggerfinger (7), Africa van Toto (8) en This Is The Life van Amy Macdonald (9). Op de tiende plaats staat Somebody That I Used To Know van Gotye.

SNACKS | BEKEND | MUZIEK

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer muziek

Lees dit ook even

Please update your browser