Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Pamflet in Franse krant: 'Moslimextremisten keren zich tegen Joden in Frankrijk'

Pamflet in Franse krant: 'Moslimextremisten keren zich tegen Joden in Frankrijk'

In Frankrijk is sprake van een ‘etnische zuivering’. Dat staat in een pamflet in de Franse krant ‘Le Parisien’. Er is een nieuwe stroming ontstaan onder moslimextremisten, die zich keert tegen het Jodendom.

| Yara Mureau

‘In de afgelopen jaren zijn elf Joden door moslimradicalen vermoord, en sommigen ook mishandeld, omdat ze Joods waren’, staat in het pamflet.

Lees ook
Journalist tijdens Facebook-livestream doodgeschoten bij rellen in Nicaragua

Niet meer veilig

Het is een verwijzing naar de aanslagen op een Joodse supermarkt in 2015 en Joodse school in 2012. Het stuk is ondertekent door driehonderd prominente Fransen, onder wie oud-president Nicolas Sarkozy. Volgens veel Fransen is het voor Joden niet meer veilig in Frankrijk. ‘Franse Joden lopen 25 keer meer kans het slachtoffer te worden van geweld dan Franse moslims’, schrijven ze. ‘Ongeveer vijftigduizend Joden zijn recent verhuisd, omdat ze zich niet meer veilig voelden in de wijken waar ze woonden.’

Misdaad

Volgens de ondertekenaars zwijgen media het nieuwe antisemitisme vaak dood. Moslims zouden worden gezien als ‘slachtoffer’ en worden omhelsd omdat ze ‘electoraal gezien meer stemmen opleveren dan Joden’. Eind maart werd een Joodse vrouw vermoord. Het Franse OM vermoedde dat het ging om een antisemitische moord. De vrouw werd gevonden in haar appartement en werd doodgestoken. De daders zouden daarna haar lichaam in brand hebben gestoken.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser