nieuws

Mooi beeld van overwinning leukemie

Mooi beeld van overwinning leukemie

Op Facebook gaat een inspirerende foto de rond van een jongetje dat leukemie heeft overwonnen. Aan de ene kant zie je de zieke Noah, vanaf de andere kant kijkt hij je met kerngezonde ogen stralend aan. Daar kwam wel wat Photoshop en schmink aan te pas.

| Madelijne Daub

Noah was nog maar vier toen leukemie bij hem werd geconstateerd. De kans dat hij de agressieve ziekte zou overleven was 50 procent. Hij onderging chemotherapie en een beenmergtransplantatie en lag maandenlang in het ziekenhuis. Inmiddels is de 10-jarige Noah al drie jaar ‘schoon’.

Kaal versus kerngezond
Noah is nu het boegbeeld van de campagne My Life is Proof van het Children’s Cancer Center in Mississippi. De foto van de folder laat zien hoe goed het tegenwoordig met Noah gaat. Op de linkerhelft zie je hem kaal, bleek en mager en op de rechterkant heeft hij kleur in zijn gezicht en ziet hij er kerngezond uit. Met de foto hoopt het centrum andere kankerpatiënten te inspireren.

Make-up en een kapje
De foto wordt massaal gedeeld via social media. Daar staat meestal niet bij dat de foto flink bewerkt is. Zo had Noah make-up en een kapje om kaal te lijken. Daarna is de afbeelding nog bewerkt met Photoshop. De afbeelding is drie jaar geleden gemaakt.

Hartverscheurend
Toen hij echt ziek was, zag Noah er zeer slecht uit. Tijdens zijn transplantatie, mijn God, hij was zo mager. Verschrikkelijk, zegt zijn moeder Christy. De fotoshoot was voor haar positief maar moeilijk. Die bracht zo veel herinneringen terug. Het was hartverscheurend. 

 

NIEUWS

Bron: ABC News | Foto: Children's Cancer Center (University of Mississippi Health)

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser