Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Opmerkelijk: monteur steelt passagiersvliegtuig in Seattle en crasht

Op het vliegveld van de Amerikaanse stad Seattle is een luchtvaartmedewerker er vandoor gegaan met een passagiersvliegtuig en is daar niet veel later mee gecrasht.

| Elisa Heisen

Wie jat er nou een passagiersvliegtuig?

In het water

Sea-Tac Airport bevestigt dat een medewerker ongeautoriseerd is opgestegen en dat het vliegtuig in het water is neergestort. Het zou gaan om een Bombardier Q400 van Alaska Airlines, met een capaciteit van zo’n zeventig passagiers. Aan boord van het toestel waren volgens de luchthaven geen mensen. Volgens de politie van Tacoma is de dader een vliegtuigmonteur en voerde hij diverse stunts uit in de lucht óf hij kon slecht vliegen. Het toestel werd achterna gezeten door twee jachtvliegtuigen.

Veiligheidsprobleem

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) kunnen nog niks bevestigen. ”We proberen nauwkeurige informatie te krijgen over wat er werkelijk aan de hand is. Zonder iets te bevestigen, zou een gestolen vliegtuig een veiligheidsprobleem zijn”, luidt de verklaring van de FAA op Fox News.

Lees ook
Ontruiming na incident op vliegveld Frankfurt

VIDEO'S | NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser