nieuws

Moeders introduceren AirBsit: de Uber voor babysitters

Moeders introduceren AirBsit: de Uber voor babysitters

Twee Brusselse moeders hebben een app ontwikkeld om ouders en babysitters last-minute aan elkaar te koppelen. AirBsit is een soort Uber voor oppassers en wordt deze week in Nederland gelanceerd.

| Lianne Marije Sanders

In België meldden zich in twee maanden tijd al 7000 ouders aan.

Snel en makkelijk
De werkende moeders Donatienne van Houtryve (33) en Géraldine Biebuyc (40) vonden het zoeken naar een babysitter maar een tijdrovende klus. Dat moest sneller kunnen. In hun app AirBSit geef je op waar en wanneer je een oppas nodig hebt en krijg je direct een lijst met beschikbare babysitters voor je neus. Toppers met goede evaluaties gaan aan kop. Hebben je vrienden een goede ervaring met iemand? Ook dan verschijnt diegene bovenaan je lijstje.

Betrouwbaar
Is dat niet eng, jan en alleman bij je kinderen? Zeker niet, zegt Rosa Dinnissen van AirBsit, die zich bezig houdt met het uitrollen van de app in Nederland. Alle babysitters die zich registreren komen namelijk uit ons eigen netwerk. Hoe vaak vraag je wel niet aan een vriendin of ze nog een goede oppas weet? In onze app bundelen we de oppassen waarmee we goede ervaringen hebben. Het begint daarom ook met een netwerk aan ouders. Zij kunnen vervolgens hun toppers introduceren. Zodra de app live is, kunnen babysitters zich ook zelf aanmelden. 

Betalen
Betalen kan lekker makkelijk met je creditcard. Ouderwets de oppas een paar tientjes toeschuiven aan het einde van de avond is ook mogelijk.

Amsterdam
Amsterdam is als eerste Nederlandse stad aan de beurt. Ik ben hartstikke druk met het opzetten van de database. We hopen natuurlijk zo snel mogelijk een grote poule van betrouwbare babysitters te kunnen aanbieden, vertelt Rosa.

De app AirBsit is vanaf 17 januari te downloaden. Ouders kunnen zich nu al aanmelden via www.airbsit.com.

Schermafbeelding 2016-01-26 om 14.03.40

NIEUWS | KINDEREN | ACHTERGROND | INTERVIEW

Bron: AirBsit | Foto: Donatienne van Houtryve en Géraldine Biebuyc

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser