Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Britse supermarkt schrapt het woord 'Moederdag', want da's niet genderneutraal

Britse supermarkt schrapt het woord 'Moederdag', want da's niet genderneutraal

Heel wat Britse moeders worden vandaag flink in de watten gelegd, want het is daar Moederdag. Hoewel… zo wordt de feestdag niet meer door iedereen genoemd.

| Merel Boudrie

Supermarktketen Waitrose zet een streep door het woord en maakt er ‘Jij-dag’ van.

Lees ook
Ja hoor, daar is-ie: het meest irritante woord van 2017 is ‘genderneutraal’

Genderneutraal

Een groot deel van de ‘Fijne Moederdag’-kaarten in de winkel is vervangen door kaarten met daarop ‘Fijne Jij-dag’. Reden? Ze willen ‘meer genderneutraal’ zijn. Dat schrijft The Sun. “We willen uitdiepen naar wie de kaarten kunnen gaan. Of het nou een oma of een transgender moeder is.”

Kaarten

Waitrose is niet de enige winkel die het woord minder (of helemaal niet meer) gebruikt. Zo vind je op de site Scribbler ook e-cards met de tekst ‘Twee moeders zijn beter dan één’ en ‘Papa, bedankt dat je de geweldigste moeder bent’.

Strijd

Activisten vechten al langere tijd voor een andere naam voor Moederdag, mét dus (deels) resultaat. Sommige Engelse scholen schrappen het woord overigens ook: zij noemen de feestdag voortaan  ‘een dag voor speciale personen’.

Op Twitter blijft de naamswijziging niet onbesproken.

NIEUWS | LIFESTYLE | BUITENLAND

Bron: The Sun

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser