Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Moeder van jongen in H&M-'apentrui' reageert: 'Stop met die onnodige kritiek'

Moeder van jongen in H&M-'apentrui' reageert: 'Stop met die onnodige kritiek'

De moeder van het jongetje dat model heeft gestaan voor een foto van H&M, waar de laatste dagen bakken kritiek op is gekomen, heeft gereageerd op alle ophef.

| Marloes van Wijnen

‘Dit is een nutteloos probleem’, is haar reactie.

Lees ook
The Weeknd verbreekt banden met H&M na ophef om ‘ongepaste’ foto van jongen in apentrui

‘Zeer ongepast’
Op de foto draagt het zwarte jongetje een trui met de tekst: ‘Coolest monkey in the jungle’. Dat leidde tot veel ophef op social media van mensen die de foto ‘zeer ongepast’ vinden. Onder andere rapper The Weeknd, die na het zien van de foto direct zijn banden met H&M verbrak, vindt het schande.

‘Get over it’
De moeder van het jongetje, Terry Mango, zou onder een Facebookpost hebben gereageerd op alle ophef. In die reactie laat ze weten de kritiek overdreven te vinden. ‘Ik ben de moeder. Dit is een van de honderden outfits die mijn zoon droeg tijdens de fotoshoot. Get over it.’ Het is onduidelijk om welke Facebookpost het precies gaat.

‘Iedereen mag zijn mening hebben’
Op haar reactie zou de moeder opnieuw kritiek hebben gekregen. Daar zou ze vervolgens weer op gereageerd hebben met de woorden: ‘Niet omdat ik daarvoor kies, maar gewoon omdat ik zo niet denk. Sorry, maar iedereen mag zijn mening hebben.’

H&M heeft de foto van de website verwijderd en de sweater uit de handel genomen.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: The New York Post | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Els LagerweijEls Lagerweij

Wat een nuchtere moeder en wat een enig jongetje. We hebben nu blijkbaar een soort esthetische politie die alles onder een vergrootglas legt. Is er nog iemand die zich niet gediscrimineerd voelt?

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser