Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Moeder gaat viral met emotionele boodschap voor zoon die ze ter adoptie afstond

Tienermoeder Hannah Mongle moest twee jaar geleden een moeilijke beslissing nemen. De toen achttienjarige vrouw stond haar zoon Taggart af ter adoptie.

| Boris Lemereis

Ze maakte destijds een video voor hem, die nu – twee jaar later – viral gaat.

Lees ook
Omstreden ‘adoptiefshow’ toont in emotionele aflevering hoe Lewis (6) adoptieouders krijgt

Uit liefde
Wat Hannah Taggart met de video vooral duidelijk wilde maken: dat ze hem ter adoptie heeft afgestaan uit liefde. “Ik wil je vertellen waarom ik heb besloten je bij een andere familie onder te brengen”, aldus een hoorbaar geëmotioneerde Hannah.

Twijfels
In de video vertelt Hannah hoe ze Taggarts vader ontmoette, en dat zij na twee maanden daten al (ongepland) zwanger van hem raakte. Ze had flinke twijfels of ze haar baby ter adoptie zou willen afstaan, maar het stel wist dat ze het ook niet aankonden om Taggie zelf op te voeden.

Overleden
Na veertien weken zwangerschap gebeurde er nog iets heftigs in Hannahs leven: haar vriend Kaden overleed op twintigjarige leeftijd. De gebeurtenis maakte haar twijfels over adoptie nog groter: de ongeboren baby was “het laatste stukje Kaden” dat ze nog had, zegt ze. Maar het gevoel dat ze de opvoeding nog niet aankon, bleef.

Inzicht
Tot Hannah naar eigen zeggen op een ochtend wakker werd met het gevoel dat Taggart “bij iemand anders moest zijn”, zo vertelt ze. En het lukte haar ook nog eens om daar de perfecte adoptieouders voor te vinden: Emily en Brad.

Open adoptie
De potentiële adoptieouders waren voorstander van ‘open adoptie’, waarbij de biologische moeder haar kind kan blijven zien. Emily en Brad namen Hannah zelfs op verschillende ‘dates’ en waren bij een deel van de bevalling aanwezig. Na de bevalling vroeg Hannah om wat tijd alleen met haar baby, waarin ze de video opnam.

Onbedoeld viral
Hoewel ze de boodschap dus al enkele jaren geleden opnam, gaat de video van Hannah pas viral nadat ze ‘m recent op social media deelde. De video werd gedeeld door een veelbezochte Facebookpagina, en was binnen een paar dagen 3,2 miljoen keer bekeken.

Inspiratie
Hannah ziet Taggart nog steeds ongeveer één keer per week. Ze hoop dat haar verhaal anderen aanmoedigt om over open adoptie na te denken.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND | DIE GAAT VIRAL

Bron: Today | Foto: Still Video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser