Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Moeder die kinderen liet sterven in snikhete auto krijgt veertig jaar cel

Moeder die kinderen liet sterven in snikhete auto krijgt veertig jaar cel

De Amerikaanse moeder Amanda Hawkins is veroordeeld tot een celstraf van 40 jaar nadat zij haar kinderen vorig jaar juni achterliet in een snikhete auto om zelf feest te gaan vieren. 

| Anna Botic

Haar dochters, één en twee jaar oud, overleefden het voorval niet.

Kinderen geen kant op

Aanklagers speculeren dat Hawkins pas de volgende dag om twaalf uur ’s middags naar haar kinderen ging. Ze zou tot die tijd hebben geslapen. Haar dochters konden op dat moment geen kant op. Zo’n 15 tot 18 uur zaten zij vast. Buiten liepen de temperaturen inmiddels op tot wel 32 graden. De rechter had er een duidelijke mening over: “Mensen in onze gemeenschap zorgen beter voor hun huisdier dan jij voor je kinderen”.

Lees ook
In snikhete auto achtergelaten hond net op tijd gered door omstanders

Met opzet

Hawkins gaf pas na enige tijd toe toe dat ze fout zat. Ze gaf aan haar kinderen met opzet in de auto te hebben gelaten. Ook zei ze voor de uitspraak van de rechter ‘iedere straf te zullen accepteren’. “Er zijn geen excuses voor wat ik heb gedaan. Ik hou van ze”, aldus Hawkins.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Opmerkelijk vaak worden jonge kinderen of huisdieren achterin de auto achtergelaten, met de dood tot gevolg. Dit was volgens sheriff Rusty Hierholzer, van Kerr County Texas, daarentegen wel een erg bijzonder geval. In de meeste gevallen gebeurt dit namelijk niet met opzet. “Dit is met afstand de meest verschrikkelijke zaak die ik in 37 jaar heb meegemaakt”.

NIEUWS | KINDEREN | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: RTL Nieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser