Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Tienermoeder in 'Vier Handen Op Eén Buik': 'Wanneer mag de baby frikadellen?'

Tienermoeder in 'Vier Handen Op Eén Buik': 'Wanneer mag de baby frikadellen?'

In ‘Vier Handen Op Eén Buik’ (BNNVARA) van gisteravond schoot presentatrice Leonie ter Braak aanstaande tienermoeder Ashley (18) te hulp. En die aflevering bleef niet onopgemerkt.

| Robin Nanninga

Over één van Ashleys opmerkingen vragen Twitteraars zich af: ‘Zegt ze dit nu echt?’

Lees ook
Monique Westenberg heeft nieuwe fans na ‘Vier handen op één buik’

Complicaties

Ashley woont bij haar moeder in een huurhuis in Nijmegen, samen met haar zus en acht honden. De zwangerschap verloopt niet soepel, is te zien in het programma. De foetus heeft na zeven maanden een flinke groeiachterstand, waarna aanstaande moeder Ashley besluit te stoppen met roken. Het hele huis wordt vervolgens rookvrij. Een stap in de goede richting.

Patat en frikadel

Een paar weken voor de bevalling zien Leonie en Ashley elkaar weer. De twee spreken over het ongezonde voedingspatroon van Ashley. “Wanneer mag de baby patat en een frikadel?”, vraagt Ashley zich, tot grote verbijstering van Leonie, af. Die raadt haar af haar kind überhaupt fastfood te geven. “Ook niet als het in de airfryer gaat? Dat is minder vet”, probeert de aanstaande moeder nog.

Rust voor de baby

Na een zware, gecompliceerde bevalling zet Ashley een gezonde dochter op de wereld: Hanan. De kersverse moeder kan na een aantal weken terecht in een opvanghuis voor jonge moeders, waar ze de nodige begeleiding en rust krijgt om haar dochter op te voeden.

Voer voor tweets

De uitzending zorgde voor een stortvloed aan tweets gisteravond. Twitteraars verbazen zich over de leefsituatie van de aanstaande moeder, maar hebben ook respect voor begeleider Leonie ter Braak en de ommekeer in het leven van Ashley.

De hele aflevering kijk je hier terug.

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST | LIFESTYLE

Bron: BNNVARA | Foto: BNNVARA

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser