nieuws

Modeontwerpers zetten zich in voor goede doel tijdens Fashion Week

Modeontwerpers zetten zich in voor goede doel tijdens Fashion Week

Tijdens de afterparty van Amsterdam Fashion Week vindt er een bijzondere veiling plaats, waarvan de opbrengst gaat naar nonprofit organisatie 10,000 HOURS. 

| Michel Pierre Laffite

10,000 HOURS doneert geen geld, maar tijd aan goede doelen in Nederland.

Lees ook
Opa en oma draaien op Mysteryland

Ontwerpers en het goede doel
Daniel Hageman, Dim Balsem, Sanja Marija Marušić, Duran Lantink, Merijn Kavelaars en Karim Adduchi zijn de ontwerpers die meedoen. Karim hoefde over zijn deelname niet lang na te denken: “Ik hou ervan als mijn werk niet alleen maar esthetische waarde heeft, maar ook echt iets symboliseert”. Waarom hij juist voor dit ontwerp koos? “Ik gebruik graag sarcasme en humor. Ik vind de kleuren en compositie iets bijdragen, waarbij ook het ironische karakter van mijn ontwerp wordt onderstreept”.

img-20170126-wa0004

De organisatoren
Stichting 10,000 HOURS werkt samen met Models at work (een bureau dat je kunt inhuren als je een evenement organiseert en mooie jongens en meiden nodig hebt voor in de bediening of als danser). Nienke, manager van 10,000 HOURS, legt uit: “We bestaan inmiddels al zeven jaar. Het viel ons op dat er op festivals altijd zo’n saamhorig gevoel is. Wij wilden juist deze doelgroep van creatieve mensen inzetten voor een gemeenschap die niet goed voor zichzelf kan opkomen. Op al die festivals kwamen wij elke keer Models at work tegen die daar de entertainment verzorgen en zij wilden heel graag samenwerken.”

img-20170126-wa0005

Wat ze doen
10,000 HOURS organiseert vaak mini-festivals in instellingen waar jongeren met een verstandelijke beperking wonen. Zij willen vaak ook naar festivals gaan, maar kunnen dit niet doen vanwege uiteenlopende redenen. Geen probleem, dan wordt het festival toch naar hen gehaald? Nienke: “Het is echt heel erg leuk. We komen er aan en Models at work kleedt de locatie aan en hun modellen helpen mee als vrijwilligers. De dag begint dan met een aantal creatieve workshops en daarna wordt er muziek gedraaid en gaan we dansen. Het wordt dan voor iedereen echt een leuke ervaring. Niet alleen voor die jongeren, maar ook voor alle vrijwilligers.”

img-20170126-wa0003

Kwetsbare mensen
Zeven jaar geleden was het doel van 10,000 HOURS (de naam zegt het al) om tienduizend uur te doneren aan mensen die hulp konden gebruiken. Naast mini-festivals, hebben ze ook slaapzakken ingezameld voor daklozen en ook een keer voor vluchtelingen. De tienduizend uur zijn ze inmiddels allang voorbij (de teller staat op 38.000 uur én counting). Het nieuwe doel? Nienke: “Dat vrijwilligerswerk onder jongeren cooler is om te doen, dan een selfie maken met je nieuwe jas. En als het aan mij ligt gaan we voor een miljoen uur”.

01-gimenchi4

NIEUWS | MODE | LIFESTYLE

Bron: 10.000 hours | Foto: Karim Adduchi

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser