nieuws

Louis Vuitton-model George Koh schuldig bevonden aan moord op succesvollere collega

Louis Vuitton-model George Koh schuldig bevonden aan moord op succesvollere collega

Het Britse model George Koh (24) is veroordeeld voor de moord op zijn collega Harry Uzoka (25). Koh was jaloers op het succes van Uzoka, die werd gezien als een van de belangrijkste modellen van Groot-Brittannië.

| Marlie van Zoggel

Na een uit de hand gelopen ruzie op Instagram bracht Koh Uzoka met messteken om het leven.

Obsessie

Het was niet de eerste keer dat de twee modellen op social media in discussie raakten. Uzoka, die onder contract stond bij het bekende modellenbureau London’s Premier Model Management en onder meer werkte voor GQ en ZARA, betichtte Koh ervan geobsedeerd te zijn door hem. De ruzie liep uit de hand toen Koh claimde seks te hebben gehad met model Ruby Campbell, de vriendin van Uzoka.

Vechtpartij

Op 11 januari van dit jaar maakten de twee een afspraak om hun ruzie uit te praten. Blijkbaar waren beide mannen niet overtuigd van de intenties van de ander, want zowel Uzoka als Koh nam vrienden en wapens mee naar de confrontatie. Het gesprek liep al snel uit de hand. In de vechtpartij die volgde stak Koh meermaals met een mes in de hartstreek van het Uzoka. Het slachtoffer stierf op het trottoir voor zijn huis in Londen.

Schuldig

Een vriend van Koh werd eveneens veroordeeld voor moord. Een derde man werd schuldig bevonden aan doodslag. Op 21 september wordt de strafmaat bekend.

NIEUWS | MODE | BEKEND | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: Vogue

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser