Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'Smartphonegebruik in de klas biedt kinderen juist kansen'

'Smartphonegebruik in de klas biedt kinderen juist kansen'

In Nederland mogen scholen op dit moment zelf beslissen of zij mobieltjes tijdens de les willen toestaan. Het gebruik van smartphones in de klas landelijk verbieden gaat volgens een op de drie scholen in Nederland veel te ver.

| Anna Botic

Het gebruik van smartphones zou namelijk ook veel pedagogisch-didactische kansen bieden.

Kansen door smartphones

In Frankrijk geldt al tijden een verbod op mobieltjes in de klas. Uit een peiling van de vereniging voor christelijk onderwijs Versus en 600 schoolleiders blijkt nu dat een op de drie scholen in Nederland een verbod onterecht zou vinden. Zij zijn van mening dat het gebruik tijdens de les ook kansen biedt.

Lees ook
Les in de klas, telefoon in de tas: 11 x jullie mening over een smartphonevrije school

Real life contact

De meeste ondervraagden gaven wel duidelijk aan dat ze graag zouden zien dat leerlingen meer contact met elkaar hebben, in plaats van online contact. Een verbod zien ze alleen niet als de juiste oplossing. Zij denken dat je dit ook kunt bereiken met andere gepaste werkvormen.

Hulpmiddel of niet

Maar liefst 85 procent vindt dat mobieltjes, tablets en notebooks een goede aanvulling zijn bij het leren. 82 procent is het daar niet mee eens. Zij zijn van mening dat juist perioden zonder beeldscherm de leerlingen goed doen.

NIEUWS | KINDEREN

Bron: ANP | Foto: Getty images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser