Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Politie wil misbruikslachtoffers eerst met psycholoog laten praten

Politie wil misbruikslachtoffers eerst met psycholoog laten praten

De politie gaat onderzoeken of meisjes die mogelijk slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting eerder bereid zijn om aangifte te doen als ze eerst met een psycholoog hebben gepraat. 

| Tim van Rodijnen

Vooral tienermeisjes zien vaak af van aangifte. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CKM).

Lees ook
Arie Boomsma op z’n veertiende seksueel misbruikt door een vriend

Andere werkwijze

Door eventuele slachtoffers eerst met een forensisch psycholoog te laten praten en ze daarna pas te laten horen door een rechercheur, hoopt de politie de aangiftebereidheid te vergroten. “We gaan onderzoeken of het beter gaat als een psycholoog het slachtoffer door de aangifteprocedure loodst”, aldus Monique Mos, die landelijk verantwoordelijk is voor de aanpak van mensenhandel.

Bang voor wraak

Vaak zijn slachtoffers bang voor wraakacties van degenen die hen lastig heeft gevallen. Ze klappen soms ook dicht als een rechercheur ze ondervraagt en twijfelen soms aan hun verhaal als medewerkers van de politie meerdere keren dezelfde vraag stellen. Om daders te kunnen vervolgen, zijn verklaringen van slachtoffers van cruciaal belang.

Twee tot drie meisjes

Op de gemiddelde Nederlandse middelbare school worden naar schatting twee tot drie meisjes seksueel uitgebuit. Dat stelt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen.

NIEUWS | #METOO

Bron: Politie.nl | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser