Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Miranda (23) viel 45 kilo af: 'Eerst keek ik niet in de spiegel, nu loop ik naakt door mijn huis'

Miranda (23) viel 45 kilo af: 'Eerst keek ik niet in de spiegel, nu loop ik naakt door mijn huis'

Miranda werd op de basisschool al gepest omdat ze ‘te dik’ was. Dat hield op latere leeftijd in de kroeg niet op. De knop ging om en ze viel 45 kilo af, maar toen bleef ze achter met overtollig vel op ongemakkelijke plekken.

| Yara Mureau

Daarom gaf ze zich op voor het programma Lelijke eendjes.

Lees ook
Matt verloor 115 kilo maar blijft zitten met kilo’s overtollige huid

Gepest
Miranda: “Ik was altijd al zwaar en werd vanaf de basisschool ook gepest. Ze noemden me dikzak en maakten knorgeluiden en dat heb ik altijd onthouden.” Miranda wilde afvallen en probeerde een diëtiste, maar dat hielp niet. “Op een dag werd ik wakker en dacht ik: en nu is het klaar. Ik heb een pakket met repen en shakes besteld, die heb ik twee weken gebruikt. Daarna ging ik heel erg op mijn eten letten. Ik leerde te eten omdat ik trek had en niet meer te eten om het eten. En toen ging het getalletje op de weegschaal ineens snel omlaag.”

Miranda

Bobbel
In totaal is Miranda op eigen kracht 45 kilo afgevallen. “En daar was ik heel blij mee. Maar ik was ook best teleurgesteld omdat ik nog steeds geen mooi lichaam had.” Ze doelt op het overtollig vel dat ze bij haar buik had. Ook had ze bij haar venusheuvel een vetbult. “Ik durfde geen rokjes en korte broekjes aan, want je zag gewoon een bobbel zitten.”

Tinder
Ook al was ze heel veel kilo’s kwijt, Miranda bleef onzeker. “Ik kreeg toen ik was afgevallen veel aandacht van jongens. Het begon op Tinder, en al snel volgden er afspraakjes. Dan hadden we het leuk, maar ik voelde voor mezelf dat die bobbel een probleem was. Als het verder ging, kleedde ik me om in de badkamer of kleedde ik me uit met het licht uit.” Nog voor Miranda’s operatie, leerde ze haar huidige vriend kennen. “Ik ben meteen heel eerlijk tegen hem geweest en heb gezegd dat ik niet blij was met mezelf. Maar hij vond me leuk zoals ik was, dus voor hem hoefde ik niet te veranderen.”

‘Lelijke eendjes’
Omdat ze niet blij was met haar lichaam, wilde ze ’t liefst nog meer afvallen of medisch behandeld worden. Miranda: “Maar zelf had ik het geld niet, dus ik dacht: ik geef me op voor het programma Lelijke Eendjes. Het was mijn laatste redding.” En een paar weken later werd ze benaderd. “Dat had ik nooit verwacht, maar ik was er natuurlijk heel blij mee.” Ook al hoefde het voor haar vriend niet, hij heeft haar gedurende het hele proces gesteund. “Net als mijn moeder.”

Miranda

Operatie
In september werd Miranda geopereerd. “Ik heb een venusheuvellift gehad, waarbij ze het vel omhoog haalden waardoor het strakker werd, een buikwandcorrectie én een borstvergroting.” Of ze nog ergens last van heeft? “Het littekenweefsel van de operatie is nog hard. Maar het kan een halfjaar tot een jaar duren voordat dat is zoals het hoort te zijn.”

Miranda

En: hoe gaat het nu?
Wat betreft kleding is het al een stuk makkelijker. “Met kerst had ik een jurkje aan dat altijd al in mijn kast hing, maar voor de operatie durfde ik het nooit aan. Mijn lichaam is ineens heel erg veranderd dus dat is best wennen, maar ik ben nu een stuk zekerder over mezelf. Waar ik eerst niet in de spiegel durfde te kijken, loop ik nu naakt in mijn huis rond.”

Benieuwd naar Miranda’s hele verhaal en de operatie? Hieronder kun je alvast een stukje uit het programma kijken. Lelijke Eendjes is vanaf maandag weer te zien bij RTL5 om 20.30 uur.

 

 

NIEUWS | TV | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Miranda

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser