Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Minister Arie Slob trekt vier miljoen extra uit om lerarentekort aan te pakken

Minister Arie Slob trekt vier miljoen extra uit om lerarentekort aan te pakken

Minister Arie Slob trekt extra geld uit om zij-instromers – leerkrachten die vanuit andere sectoren in het onderwijs zijn gestapt – aan het werk te zetten in het primair onderwijs. Dat blijkt namelijk erg nodig.

| Yara Mureau

Het geld dat hiervoor eerder was uitgetrokken, raakt sneller op dan verwacht.

Extra geld

Voor zowel basis- als middelbare scholen is er geld om het lerarentekort aan te pakken. Voor basisscholen zat er 3,2 miljoen euro in de pot, maar dat is bijna op. Daarom gaat minister Slob er nog eens vier miljoen voor uittrekken. Dat gaf hij vandaag aan in een debat over leraren.

Niet alleen zij-instromers

Maar niet alleen voor zij-instromers is er extra geld. Regio’s kunnen ook zelf plannen maken om het lerarentekort terug te dringen. Voor die plannen is dertien miljoen euro beschikbaar. Liesbeth Verheggen, voorzitter van de Algemene Onderwijsbond vindt het goed dat er geld komt voor een aanpak, maar vindt andere maatregelen een betere oplossing. “Een beter salaris en minder werkdruk kunnen het lerarentekort oplossen.”

Lees ook
Lerarentekort eist zijn tol: Zaanse scholen overwegen vierdaagse schoolweek

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser