nieuws

Minister Blok wil Rotterdamse Britt (18) en baby 'zo snel mogelijk naar Nederland halen'

Minister Blok wil Rotterdamse Britt (18) en baby 'zo snel mogelijk naar Nederland halen'

Minister Stef Blok wil de in Egypte bevallen Britt (18) en haar zoon Yassin, zo snel mogelijk naar Nederland halen. ‘Ze krijgt van ons alle steun om dat te regelen.’

| Maaike van de Graaf

Dat vertelt hij aan RTL Nieuws

‘Zo snel mogelijk’

“We willen dat het zo snel mogelijk wordt opgelost en dat moeder en kind zo snel mogelijk naar Nederland kunnen”, laat de minister van Buitenlandse Zaken weten. Blok reageert naar aanleiding van de brief die de moeder van Britt aan hem stuurde. Daarin vroeg ze hem op hulp. Het ministerie van Blok heeft de Egyptische autoriteiten verzocht om ‘zo snel mogelijk mee te werken’.

Bevallen in Egypte

De Rotterdamse Britt wist niet dat ze zwanger was en beviel op vakantie in Egypte van haar zoon. Ondanks dat de Nederlandse ambassade een noodpaspoort voor Yassin regelde, weigert Egypte de moeder en baby toestemming te geven weer naar Nederland te gaan. Het is namelijk niet bekend wie de vader van Yassin is en omdat er op de geboorteakte geen vader vermeld staat, geeft het Noord-Afrikaanse land niet de stempel af die Britt toestemming geeft weer naar Nederland te gaan.

Britt en Yassin: 

Lees ook
Rotterdamse Britt (18) verrast door zwangerschap én bevalling op vakantie in Egypte

Lees ook
Britt (18) nog steeds vast in Egypte met baby: wel paspoort, geen geboorteakte

NIEUWS | BABYNIEUWS

Bron: RTL Nieuws | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser