Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Michelle mania

MP over Michelle Obama’s indrukwekkende gevoel voor stijl

MP over Michelle Obama’s indrukwekkende gevoel voor stijl

Het is je vast niet ontgaan dat Michelle Obama’s memoires sinds deze week verkrijgbaar zijn. Een bevlogen vrouw die mode als geen ander weet in te zetten als krachtig communicatiemiddel.

| Michel Pierre Laffite

Een communicatiemiddel dat niet iedere First Lady even goed inzet (kuch.. kuch.. Melania).

Power of fashion

Op feestjes zeggen dat je over mode schrijft, betekent sowieso mot. Mensen kijken angstvallig naar hun outfit of ‘ie wel fashion is of zetten meteen de aanval in op de frivoliteit van mode. Mode is echter allesbehalve frivool. Het is niet alleen één van de grootste industrieën ter wereld, maar ook een handig middel om je mee te uiten. Dit begrijpt Michelle Obama maar al te goed.

President Obama And First Lady Host State Dinner For Japanese PM Shinzo Abe And Akie Abe

Michelle Obama in 2015 met de Japanse premier in een jurk van de Amerikaans-Japanse Tadashi Shoji.

Tussen de regels lezen

Michelle is een slimme vrouw. Ze studeerde aan Princeton én Harvard, was bijzonder succesvol al voordat haar man werd verkozen tot president én is niet bepaald een modepopje. Des te indrukwekkender dat zij haar outfits altijd haarfijn weet in te zetten om een bepaalde boodschap over te brengen aan iedereen die haar volgt. Zo koos zij tijdens Baracks presidentschap vaak voor Amerikaanse ontwerpers, die als immigranten naar Amerika kwamen en daar succesvol werden. Zo’n beetje de belichaming van ‘the American Dream’ en vanuit Michelle een verenigend gebaar, dat ongetwijfeld resoneert met haar eigen (verre) verleden.

Western Inaugural Ball

Michelle Obama in 2009 tijdens het inaugurele bal in een Jason Wu-jurk.

Arm en rijk verenigen

Het dragen van couture is ongetwijfeld een succes bij mensen die het zich kunnen veroorloven, maar genieten we er stiekem ook niet van als we Michelle spotten in een outfit die wij ons ook kunnen veroorloven? Één van haar favoriete merken is J. Crew, een kledingmerk dat vrij betaalbaar is. Het is een sympathiek signaal van een vrouw met een groot bereik (én diepe zakken). Michelle gebruikt juist haar outfits om een hand uit te steken naar mensen die het minder breed hebben (gelukkig laat ze het niet alleen zitten bij haar outfit en zet ze zich in voor talloze goede doelen).

Michelle in 2012 tijdens The Tonight Show in een outfit van J. Crew.

Perfecte balans

Vaak genoeg ziet Michelle er gewoon leuk uit en zit er geen politieke boodschap achter haar outfit verborgen. Gelukkig maar, anders zou het doodvermoeiend zijn. Persoonlijk kan ik het echter waarderen dat wanneer haar outfit wél ingezet kan worden als politiek middel, Michelle daar goed gebruik van maakt. Daarom hieronder een kleine ode aan Michelles fijne modemomenten.

In 2011 op bezoek bij de koningin van Engeland in een Tom Ford-jurk.

Michelle Obama in een Vera Wang-jurk tijdens de ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw Peng Liyuan (2015).

Een prachtige jurk van Brandon Maxwell tijdens de 2016 ontmoeting met de premier en First Lady van Singapore.

Een Naeem Kahn-jurk tijdens de Phoenix Awards Dinner in 2016.

Deze rosé gouden Versace-jurk was spectaculair. Ze droeg hem in 2016 tijdens haar laatste staatsdiner als First Lady.

In 2016 net terug van de verkiezingscampagne van Hillary Clinton in een Narciso Rodriguez-outlook mét over-de-knie-laarzen (wowza!).

In 2017 tijdens The Tonight Show in een stoere Givenchy-outfit.

Mei 2017 in een blauwe jurk mét cape tijdens de John F. Kennedy Profile in Courage Award-uitreiking.

Hoe cool is deze Cushnie et Ochs-jurk die Michelle in 2017 droeg naar de ESPY Awards?

Michel Pierre (31) is vaste moderedacteur voor LINDAnieuws en verdeelt zijn tijd tussen Londen en Amsterdam, waar hij zijn modellenbureau runt. Je kunt hem volgen op Instagram.

Lees ook
Van ontmoeting met Barack tot wonen in Witte Huis: Michelle Obama’s boek in 11 punten

NIEUWS | MODE | LIFESTYLE | MP OVER MODE | MICHELLE MANIA

Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Michelle mania

Lees dit ook even

Please update your browser