nieuws

Michael en Adin delen op Facebook ervaringen als gemengd koppel: 'Fans geven ons steun'

Michael en Adin delen op Facebook ervaringen als gemengd koppel: 'Fans geven ons steun'

Ter ere van de opening van het Amsterdamse Facebookkantoor, blikken we vandaag terug op bijzondere verhalen. Michael (29) en Adin (22) delen op de pagina ‘Starring You hun ervaringen als gemengd koppel, en hebben fans over de hele wereld.

| Lisa Koetsenruijter

Wat begon als Michaels reisblog, is geëvolueerd tot een pagina over hem en zijn vrouw – die hij op reis ontmoette.

Lees ook
Michael (28) reist al 3 jaar de wereld over: ‘Ik kom nooit in hotels’

Op reis
Vier jaar geleden ging Michael Ruppert op reis. Hij had geen zin meer in zijn studie Civiele Techniek aan de TU Twente, en wist niet zo goed wat hij wilde. Om zijn vrienden en familie op de hoogte te houden van zijn avonturen, hield hij een Facebookpagina bij.

Souvenirtjes
Daarop deed hij een oproep: stuur me je adres, en ik stuur je een ansichtkaart of souvenirtje. Dat sloeg aan: niet alleen bekenden, maar ook steeds meer vreemden begonnen hem adressen te sturen. “Op een gegeven moment waren het er duizenden. Ik vroeg me af: hoe ga ik dat financieren?”

Slaapplek
Michaels populariteit op Facebook bracht gelukkig ook wat op: de mensen die een kaartje van hem wilden, boden hem ook van alles aan. Geld, een slaapplek, soms zelfs een vliegticket. “Ik begon mijn reis met een klein budget. Dacht dat ik het een paar maanden kon volhouden. Maar door al deze mensen heb ik jaren kunnen reizen.”

Indonesische fans
De reiziger bleek veel fans te hebben in Indonesië. “Mensen hebben daar vaak zelf geen geld om te reizen, en via mij konden ze de wereld zien. Ik kreeg heel veel uitnodigingen om bij Indonesische mensen te verblijven.” Hij ging erop in, verbleef uiteindelijk negen maanden in het land en ontmoette er, offline, zijn huidige vrouw Adin Filzah.

Relatie ipv reizen
Met zijn langdurige verblijf in Indonesië, daalde de populariteit van en motivatie voor zijn reisblog. “Het was niet boeiend meer voor mensen, want ik reisde nog maar weinig.” Wel ontstond er een nieuw interessant onderwerp: zijn relatie. Hij, een westerse man, en zij, een islamitische vrouw. Veel mensen hadden vragen, en het stel besloot daar zo goed mogelijk antwoord op proberen te geven.

Tegen polarisatie
“Uiteindelijk heb ik me bekeerd tot de islam”, vertelt Michael. “Toch zijn we naar Nederland gekomen. Want Adins familie keurt onze relatie niet goed.” Ze willen met hun pagina, in deze tijden van polarisatie, mensen laten kennismaken met hun beider culturen. “Westerlingen hebben vragen over haar cultuur, en mensen uit Indonesië juist weer over Nederland.”

Online steun
Ze krijgen veel positieve reacties op hun pagina van meer dan 30.000 fans. “Iedereen steunt ons”, vertelt Adin. “We willen laten zien dat we als mensen meer gemeen hebben dan dat we als culturen verschillen. En hopelijk beïnvloedt onze online bekendheid uiteindelijk ook de visie van mijn familie.”

NIEUWS | INTERVIEW | HOE IS HET NU? | LINDA BIJ FACEBOOK

Foto: Starring You

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser