nieuws

Zo gaat het met de winnaars van 'Heel Holland Bakt'

Zo gaat het met de winnaars van 'Heel Holland Bakt'

Gisteravond zagen 3,4 miljoen mensen hoe Hans ‘Heel Holland Bakt’ won. Wat staat de student nu te wachten? Dit bakten de andere vier winnaars er na hun overwinning van.

| Verena Verhoeven

Van bakboeken tot tv-programma’s: er zijn genoeg manieren voor Hans om wat brood op de plank te krijgen.

Lees ook
Bloed, zweet en tranen: Hans is de winnaar van ‘Heel Holland Bakt’

Rutger (2013)
Rutger van den Broek won het allereerste seizoen van Heel Holland Bakt. Het programma was meteen een succes en ook Rutger gooide al snel hoge ogen. Het was dan ook geen grote verrassing dat hij zich als eerste ‘Beste thuisbakker van Nederland’ mocht noemen. Op zijn site is te lezen dat Rutger daar nog steeds mee bezig ias. “Dankzij mijn winst kreeg ik een eigen bakrubriek bij Omroep Max, tekende ik bij een uitgever voor het maken van mijn eigen bakboeken en heb ik daarnaast heel veel leuke bakgerelateerde activiteiten mogen doen.”

Menno (2014)
Rutger inspireerde heel thuisbakkend Nederland. Voor het nieuwe seizoen waren er acht keer meer aanmeldingen dan het jaar daarvoor, vertelde jurylid Janny aan RTL Boulevard. Wordt daar maar eens de winnaar van… Dat lukte Menno ‘man met de baard’ de Koning. Ook hij maakte na het programma twee bak-/kookboeken. Daarnaast presenteerde hij een programma op de kookzender 24Kitchen. Als kers op de taart kwam Menno deze editie van LINDA.festival langs om bezoekers de fijne kneepjes van het bakvak te leren.

Sarena (2015)
Dat ook vrouwen er wat van bakken, liet Sarena Solari in het derde seizoen zien. Onder andere haar Italiaanse roots brachten Sarena de felbegeerde trofee uit handen van Janny en Robèrt. En die Italiaanse keuken heeft ze sindsdien niet meer losgelaten. Zo is haar bakboek Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari – de titel zegt het al – geheel gewijd aan de Italiaanse bakstijl. Ook organiseert ze via haar site workshops en culinaire reizen naar het land van de pasta en pizza. Gelukkig hoeven we haar in Nederland niet te missen. Afgelopen vrijdag stond ze nog in de keuken in Tijd voor Max.

Annemarie (2016)
Vorig seizoen zagen we hoe Annemarie Pronk de juryleden en de nieuwe presentator, André van Duin, versteld liet staan. Ook zij maakte een bakboek, maar vooral in het geven van workshops kan de winnares van 2016 haar ei kwijt. ‘Wat is er mooier dan mijn kennis en enthousiasme over het bakken over te mogen brengen op anderen? Met het winnen van Heel Holland Bakt 2016 werd mijn droom om bakworkshops en demonstraties te gaan geven werkelijkheid’, is op haar site te lezen.

Hans (2017)
En vanaf gisterenavond hebben we er een winnaar bij. Hans stal onze harten en bleek de crème-de-la-crème van dit seizoen. Op de site van Heel Holland Bakt is te lezen dat hij op dit moment bezig is met het samenstellen van recepten voor het Heel Holland Bakt- winnaarsboek. Ook vertelde hij vanochtend aan Radio 1 dat hij een kijkje in de keuken gaat nemen bij meesterbakker Robèrt. “Ik vind mijn studie technische bedrijfskunde heel leuk en interessant, maar ik ben wel tot de conclusie gekomen dat ik het bakkersvak wil leren. En van niemand kun je zoveel leren als van Robèrt.”

NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: Heel Holland Bakt / Radio 1 / RTL Boulevard / RutgerBakt.nl / AnnemarieBakt.nl / LamiaItalia.nl | Foto: Kookboeken / MAX

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser