Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Merel (31) pitcht idee voor goedkope protheses aan Bill Gates

Merel (31) pitcht idee voor goedkope protheses aan Bill Gates

De Amsterdamse Merel Rumping (31, foto links) mocht gisteren aan zakenman Bill Gates vertellen over LegBank. Dat stelt mensen met een laag inkomen in staat toch een prothese te kopen.

| Madelijne Daub

Merel mocht op het evenement The Power of Progress van duurzaamheidsplatform OneWorld vertellen over de LegBank, een samenwerkingsproject dat betaalbare prothesekokers wil gaan leveren aan mensen in Colombia die een onderbeen missen.

Verschilletje
Zenuwachtig was ze niet, al kon ze vanaf 4.00 uur ’s nachts niet meer slapen. Eenmaal in het gebouw in Den Haag zakte de spanning weg. Ik besefte dat Bill Gates iemand is met dezelfde doelen als ik. Verschilletje: hij heeft veel invloed.

Meeliften
Gates adviseert Merel om mee te liften op het grotere netwerk van commerciële organisaties die ongeveer hetzelfde doen als LegBank. Ook beloofde hij dat hij in zijn eigen netwerk gaat kijken wie haar verder kan helpen.

Beetje lef
Mocht de filantroop haar echt verder kunnen helpen, dan moest hij wel haar nummer hebben. Merels oplossing: In de seconde voordat ik van het podium ging, gaf ik hem als bedankje de cd Palpita, waarop ik zing. Mét mijn visitekaartje. Hij reageerde verrast, maar met een glimlach. Amerikanen houden er wel van als je een beetje lef toont.

Twee doelen
Gates gaf Merel op het podium een concreet doel mee: in nóg een land beginnen met LegBank. Dat is nogal wat, zegt ze. We zijn nu flink bezig in Colombia, daar hebben we een netwerk. In Rwanda hebben we ook wel contacten, dus we gaan het overwegen. Doel twee lijkt haar makkelijker haalbaar: vijftien prothesemakers trainen. Dat gaat zeker lukken.

Meer informatie
Lees hier meer over LegBank, een samenwerkingsverband tussen ontwerpbureau Reggs (dat de prothesekoker ontwikkelt), de Strathclyde University in Schotland en de TU Delft.

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW | BUITENLAND

Bron: LINDAnieuws | Foto: One World / Merel Rumping

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser