Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Mercurs 2018

Wij knallen de champagne alvast open: LINDA. 5 x genomineerd voor Mercurs 2018

Wij knallen de champagne alvast open: LINDA. 5 x genomineerd voor Mercurs 2018

Het moet niet gekker worden: vanmiddag sleepten we al twee fantastische nominaties in de wacht voor de Mercurs, de felbegeerde mediaprijzen. En dat is niet het enige: er zijn namelijk nog drie éxtra nominaties bijgekomen.

| Maaike van de Graaf

En óf wij daar alvast een glaasje op drinken.

Hoofdredacteur(en) van het jaar

LINDAnieuws- en LINDA.tv-chef Jossine Modderman en Iebele van der Meulen – verantwoordelijk voor de specials L’HOMO, LINDA.wonen, LINDA.mode en LINDA.man (nu in de winkel met Beau van Erven Dorens) – maken alletwee kans op de Mercur voor Hoofdredacteur van het Jaar. Dat alles vanwege ‘hun onderscheidende en vernieuwende manier van redactievoeren’, zo liet de vakjury weten. Door het dolle heen zijn ze. Ondertussen zijn wij hier op de redactie aan het duimen dat de jury van de Mercurs 2018 dit jaar niet één, maar twee winnaars kiest.

Mercurs 2018

Maar dan zijn we er nog niet: voor maar liefst drie andere categorieën zijn we ook genomineerd en da’s een geweldige bekroning op het vijftienjarig bestaan van LINDA. We maken ook nog kans op Cover van het Jaar, Magazinemerk van het Jaar én Reportage van het Jaar.

#BloteTietofNiet-cover

In juni van dit jaar kwam het allereerste LINDA.meiden Zomerboek uit waarmee een duidelijk statement werd gemaakt. Het Zomerboek had twee covers: één met blote borsten en één met borsten ingepakt in bikini. De reden daarvoor lichtte LINDA.meiden-hoofdredacteur Yara Michels als volgt toe: “Met dit LINDA.meiden Zomerboek laten we zien dat we trots mogen zijn op onze borsten, dat ze gewoon bij ons lichaam horen en we heus niet zo krampachtig hoeven te doen over vrouwelijk bloot.” Vandaar de bedekte én de onbedekte cover. Want iedereen mag zelf weten: #blotetietofniet.

De covers: 

LINDA.meiden Zomerboek

Magazinemerk van het Jaar

Het feest houdt nog niet op voor LINDA.meiden, want een van de vele specials van LINDA. maakt namelijk ook kans de prijs voor Magazinemerk van het Jaar binnen te slepen. Het afgelopen jaar werd niet alleen het eerste Zomerboek uitgegeven, maar ook het eerste Winterboek met opnieuw heftige verhalen, spannende interviews en geweldige fotoshoots. Op de cover van het nummer, dat nú in de winkel ligt, staan Monica Geuze, vriend Lars Veldwijk en dochter Zara-Lizzy. Hun allereerste family-shoot is daarmee een feit. Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe ging? Dat zie je in onderstaande video:

‘Eetstoornissen: Maskers Af’

LINDA.tv weet zich ook te nomineren, namelijk voor Reportage van het Jaar met de serie Eetstoornissen: Maskers Af. In de mini-docs, die LINDA.tv in samenwerking met Videoland heeft geproduceerd, volgt documentairemaker Jessica Villerius vrouwen voor wie eten een obsessie is. Zo zagen we Sanne (29), die al veertien jaar kampt met Anorexia Nervosa en met extreme bewegingsdrang. Ook Manon (29) heeft een eetstoornis. Zij kampt met orthorexia en extreme bewegingsdrang. NRC-columnist schreef er het volgende over: ‘Eetstoornissen: Maskers Af komt tot de kern van een eetstoornis. Dit is geen voyeurisme maar dient een doel, om ons te laten begrijpen dat eetstoornissen niet alleen levensgevaarlijk zijn, maar soms ook slechts het topje van een ijsberg.’

Al eens in de prijzen

LINDA. won al eens eerder prijzen bij de Mercurs. Zo werden we in 2016 nog Mediamerk van het Jaar en sleepte LINDA.tv Merkinnovatie van het Jaar binnen. In 2004 én 2013 wonnen we Mercur voor Tijdschrift van het Jaar, in 2012 Innovatie van het Jaar, vier jaar eerder bemachtigden we Cover van het Jaar en alsof dat nog niet genoeg is, sleepten we in datzelfde jaar ook Artdirection van Jaar binnen. In 2015 kreeg LINDA.-hoofdredacteur Jildou van der Bijl nog de oeuvreprijs overhandigd, de Mercur d’Or.

Lees ook
Dubbel feest: LINDA.’s Jossine en Iebele genomineerd voor ‘Hoofdredacteur van het Jaar’

NIEUWS | ALLES OVER LINDA. | MERCURS 2018

Bron: Mercurs | Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Mercurs 2018

Lees dit ook even

Please update your browser