Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Mensenrechtencollege: 'Politie discrimineert met verbod hoofddoek'

Mensenrechtencollege: 'Politie discrimineert met verbod hoofddoek'

De politie discrimineert een administratief medewerker door haar te verbieden een hoofddoek te dragen in combinatie met een politieuniform.

| Martine Schut

Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens bepaald in de zaak van de Rotterdamse agent Sarah Izat.

Lees ook
Rotterdamse agent vecht verbod op hoofddoek aan: ‘Ik voelde me zo afgewezen’

Naar de rechter?
Het oordeel van het College voor de Rechten van de Mens is niet bindend, maar wordt wel vaak gevolgd. Of de 26-jarige agente nu ook naar de rechter stapt om haar gelijk af te dwingen, is nog niet bekend.

Discriminatie
Sarah voelde zich gediscrimineerd toen zij naar huis werd gestuurd voor het dragen van een hoofddoek en spande een zaak aan. De vrouw neemt onder meer 3D-aangiftes op waarbij ze in beeld komt. Dat mag met een hoofddoek, maar dan niet in uniform, vindt de politie.

Neutraliteit niet minder
Onzin, zegt nu het College voor de Rechten van de Mens: “De neutraliteit van de mevrouw in deze functie wordt niet minder als ze onder haar hoofddoek, die ze toch al draagt, een politieuniform draagt.”

Opgelucht
Izat is opgelucht en blij met de uitspraak. Hopelijk kan de politie nu kijken naar vervolgstappen over de hoofddoek”, zegt ze tegen de NOS.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Stefan ZvonarStefan Zvonar

De hoofddoek is als een opgestoken middelvinger van mensen, die zich verzetten tegen de westerse levenswijze.En de boodschap, die met het dragen van een boerka, hoofddoek of nikab wordt afgegeven, is: “Ik wil niet meedoen aan het maatschappelijk verkeer tussen mensen. Ik wil niet op gelijkwaardig niveau communiceren met de medemens. Ik sta buiten jullie samenleving. Het is jullie samenleving, niet de mijne.”…En dat sommige vrouwen een hoofddoek dragen en anderen niet, wekt de suggestie dat er twee soorten vrouwen zijn: kuise islamitische vrouwen en uitdagende westerse vrouwen die hun seksualiteit als het ware te koop aanbieden…

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser