nieuws

Mensen met smetvrees opgelet: 10 x de smerigste plekken op kantoor

Mensen met smetvrees opgelet: 10 x de smerigste plekken op kantoor

Je huis is misschien altijd spik en span, maar uit onderzoek blijkt dat je op kantoor alsnog blootgesteld wordt aan een broeinest van bacteriën. 

| Steve van Velzen

Voortaan denk je wel twee keer na voor je een boterham achter je bureau eet.

Lees ook
Waarom je nooit je telefoon naar het toilet moet meenemen

Kantoor
Uit onderzoek van een Amerikaans schoonmaakbedrijf blijkt dat je op kantoor heel wat smerige plekken tegenkomt. Het toetsenbord en je muis staan al langer bovenaan lijstjes met vieze plekken, maar er zijn nu ook wat andere onverwacht smerige plaatsen ontdekt. Dus pak alvast een fles met antibacteriële handzeep en gruw met ons mee langs de goorste plekken in je kantoor:

1. Waterkoeler
Het is voor veel mensen dé plek om even een praatje te maken met collega’s en even niet met werk bezig te hoeven zijn. Maar terwijl jij gezellig nakletst over de laatste aflevering van Boer zoekt vrouw, liggen er maar liefst 2,7 miljoen bacteriën per vierkante centimeter op de loer. Koffie dan maar?

via GIPHY

2. Kantoorkoelkast
De plek waar jij elke dag je lunch bewaart is ook de plek waar beschimmelde bakjes yoghurt hun laatste rustplaats vinden. Niet gek dus, dat de koelkast vaak één van de smerigste plekken op kantoor is.

via GIPHY

3. Magnetron
Veel kantoren hebben tegenwoordig een magnetron waar soms wel dertig keer per dag eten in wordt opgewarmd. Al dat gespetter in die magnetron resulteert in een Jackson Pollock-achtig tafereel van etensresten waar bacteriën springen van geluk.

via GIPHY

4. Zeeppompje
Hoogverraad. Het zeeppompje de schoonste plek van het kantoor? Niets is minder waar. Uit onderzoek van de universiteit van Arizona blijkt dat op een kwart van de zeeppompjes poepbacteriën worden gevonden.

via GIPHY

5. Je bureau
Nog zo’n fijn weetje: je bureau – de plek waar jij acht uur per dag spendeert – bevat vier keer zo veel bacteriën als een wc-bril.

via GIPHY

6. Je toetsenbord
Je toetsenbord is een vangnet voor huidschilfers, voedselresten en zweet: een soort vakantiepark voor bacteriën dus. Uit onderzoek blijkt dat er gemiddeld 3295 bacteriën in je toetsenbord leven.

via GIPHY

7. Je muis
Hoe vaak heb jij je muis al schoongemaakt? Het antwoord is waarschijnlijk ‘nooit’, want uit onderzoek blijkt dat bijna niemand haar muis regelmatig schoonmaakt. En dat terwijl het apparaatje toch al gauw meerdere uren per dag vasthebben.

via GIPHY

8. Kopieermachine
Het meest gehate apparaat van het kantoor weet zijn reputatie niet echt op te krikken. Omdat het hele kantoor met zijn vingers (gefrustreerd) op de knoppen van de machine staat te rammen, is het dé perfecte plek voor bacteriën om een nieuw baasje te vinden.

via GIPHY

9. Je koptelefoon of oordopjes
Je bent ze altijd kwijt en daarom worden oordopjes die er toevallig wel zijn door bijna iedereen op kantoor gedeeld. Maar hierdoor kunnen bacteriën zich als een gek over de afdeling verspreiden. Doe. Het. Niet.

via GIPHY

10. Afgekloven pennen
Het is een slechte eigenschap van veel mensen: op pennen bijten. Maar omdat diezelfde pennen langs elk bureau reizen, gaan ze van mond tot mond. Dus wellicht dat je vooraan beter alleen je eigen pennen kunt gebruiken.

via GIPHY

NIEUWS | LIJSTJE VAN DE DAG

Bron: Helpling | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser