nieuws

Meisje (17) zoekt én vindt verpleegkundigen die leven van opa hebben gered

Meisje (17) zoekt én vindt verpleegkundigen die leven van opa hebben gered

De zeventienjarige Saar Vreven (foto) uit het Belgische Hasselt kan na een oproep via social media de vrouwen bedanken die het leven van haar opa hebben gered.

| Martine Schut

Saar was was met haar familie uiteten toen haar opa Emile (80) ineens onwel werd.

Lees ook
Hoe Renés leven gered werd door het personeel na een TIA in het vliegtuig

Redders in nood
De man werd voor frisse lucht naar buiten gedragen. Terwijl iedereen op de stoep aan het wachten was, kwam er een groep feestende vriendinnen voorbij. Het bleken verpleegkundigen te zijn. Zij gaven de man een hartmassage en bleven bij hem tot de ambulance kwam.

Bedanken
“Ze hebben mijn opa gered en ook tegen mij en mijn oma gepraat om ons te kalmeren en één van hen heeft zelfs haar jas aan mij gegeven toen ik het koud kreeg. Ik wil de vrouwen zo graag bedanken, want zonder hen was het waarschijnlijk anders afgelopen. Ze waren zo lief en zorgzaam voor ons”, vertelt ze in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

 

Vijftien belangrijke minuten
Via social media heeft Saar de groep “reddende engelen” nu gevonden. Het bleek om een groepje vrouwen te gaan dat de vrijgezellendag vierde van Lien Sempels (26) uit Leuven. Lien: “We waren met zijn twaalven op stap. We zagen meteen dat het niet goed ging met die man. Hij ademde niet meer. We hebben onmiddellijk het AED-toestel gehaald bij de politie, om ons te helpen bij de hartmassage. Na vijftien minuten was de ambulance er en die heeft het van ons overgenomen.”

Aan de betere hand
Met Saars opa gaat het inmiddels iets beter. ‘Opa is opnieuw wakker geworden en praat weer. Of het helemaal goed komt, weten we nog niet, maar dit is alvast positief’, schrijft Saar op Facebook.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Het Laatste Nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser