nieuws

Meisje (10) uit India dat zwanger werd na verkrachting is bevallen

Meisje (10) uit India dat zwanger werd na verkrachting is bevallen

Een meisje van tien jaar oud is vandaag in India bevallen van een kind. Ze is zwanger geraakt nadat haar oom haar verkrachtte. 

| Kirsten Zijderveld

De ouders van het slachtoffer hadden de hoogste rechtbank van India eerder tevergeefs om toestemming voor een abortus gevraagd.

Lees ook
Indiase rechter verbiedt abortus voor meisje dat zwanger raakte van verkrachter

Steen in haar buik
Het meisje zelf wist niet dat ze zwanger was. De zwangerschap werd pas na dertig weken ontdekt, toen ze wegens buikpijn onderzocht werd in een ziekenhuis in de stad Chandigarh in het noordwesten van het land. De vader en moeder van het meisje hebben haar verteld dat ze geopereerd zou worden om een steen uit haar buik te verwijderen.

‘Abortus te gevaarlijk’
Het meisje heeft volgens de artsen de bevalling met een keizersnede goed doorstaan. Ze herstelt voorspoedig en mag waarschijnlijk begin volgende week naar huis. De ouders weigeren de voogdij van het kind op zich te nemen. Op veel plaatsen in India is met woede en afschuw gereageerd op het besluit van de rechtbank en op seksueel geweld tegen kinderen. In India is abortus na twintig weken zwangerschap niet meer toegestaan. De rechtbank vond de abortus in dit late stadium te gevaarlijk voor het meisje.

Lees ook
Daisy (11) werd gedrogeerd, verkracht en raakte zwanger: haar moeder deelt nu haar verhaal

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser