nieuws

Meevaller: Brabantse school betaalt studiekosten van 8000 leerlingen

Meevaller: Brabantse school betaalt studiekosten van 8000 leerlingen

Scholengemeenschap De Rooi Pannen in Tilburg, Breda en Eindhoven betaalt voortaan de studiekosten van hun 8000 leerlingen. Zo wil de scholengemeenschap voor gelijke kansen zorgen.

| Verena Verhoeven

Dat heeft de mbo- en vmbo-opleiding vandaag bekendgemaakt.

Lees ook
‘Trouw’-columnist Phaedra woest om leenstelsel: ‘Hoe gaan ze hun studie ooit terugverdienen?’

Kosten
De studenten hoeven onder andere boeken, ouderbijdrage, tablets, excursies en studiereizen niet meer zelf te betalen. Dit bespaart hen ongeveer €300. Bestuursvoorzitter Tiny Phenickx laat aan Omroep Brabant weten dat dit de school ongeveer 2 tot 2,5 miljoen zal gaan kosten. De leerlingen moeten de kosten van het lesgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap nog wel zelf betalen. Ook kleding, dat eigendom wordt van de leerling, betalen zij nog zelf. Dit jaar betalen huidige studenten alleen nog voor de aankoop van schoolboeken. Het was niet op tijd te regelen om dat nu al gratis te maken.

‘Gelijke kansen’
De school wil volgens Omroep Brabant “gelijke kansen voor alle leerlingen, ongeacht hun financiële thuissituatie.” Aan AD laat Pheninckx weten dat zij niet willen dat potentiële leerlingen wegblijven vanwege de financiële thuissituatie. De gift is mogelijk door leerlingengroei, personeelsopbouw met lage personeelskosten en de afbetaling van alle panden van De Rooi Pannen, meldt de lokale omroep. Pheninckx verzekert dat de kwaliteit van de opleidingen hierdoor niet minder zal worden. ‘Die kwaliteit gaan we handhaven. Er gaat net zoveel geld naar het onderwijs als voorheen.’

NIEUWS

Bron: AD / Omroep Brabant | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser