Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Meer kale barbies te koop voor zieke kinderen

Meer kale barbies te koop voor zieke kinderen

Grace (4) heeft kanker. Toen zij een ‘Ella Chemotherapy Barbie‘ – een kale pop –  kreeg, werden ze al gauw dikke vriendinnen. Moeder Melissa ziet hoe de pop Grace helpt beseffen dat ze zonder haren óók mooi is, en wil daarom dat er meer kale Barbie’s te koop zijn. 

| Tessa Heinhuis

Die wens gaat in vervulling: speelgoedproducent Mattel heeft na de oproep van Melissa besloten om mee te werken.

De vierjarige Grace heeft lymfatische leukemie. Ze kreeg in het ziekenhuis waar ze behandeld werd één van de zes beschikbare chemotherapie Barbie’s. Haar moeder zag hoe de pop het verwerken van de ziekte vergemakkelijkte.

Succesvolle actie
Bij de Barbies komen allerlei haarbanden en pruiken, waarmee de kinderen de pop kunnen versieren. Melissa: Ik weet hoeveel deze pop geholpen heeft bij het bespreken van een moeilijk onderwerp en ik heb met mijn eigen ogen gezien wat een speciale vriendin het is geworden, nu onze dochter haar haren verliest. Ze besloot via Change.org een petitie te starten om de makers van Barbie, Mattel, over de streep te trekken méér van dit soort poppen te produceren. Het werd een daverend succes: de petitie werd meer dan 100.000 keer ondertekend.

Vanaf augustus te koop
De speciale Barbie zal vanaf nu jaarlijks geproduceerd worden door Mattel. Woordvoerders van Mattel zeiden tegen Melissa: we geloven dat het maken van Ella Barbies het juiste is om te doen. Ziekenhuizen, stichtingen en organisaties die te maken hebben met kinderen met kanker, worden met regelmaat voorzien van een verse lading. Mattel liet weten dat de eerste voorraad vanaf augustus in de winkels ligt.

barbie3

Grace (4) en haar speciale Ella Chemotherapy Barbie.

Teken de petitie van Melissa hier

NIEUWS

Bron: AD | Foto: Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser