Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

meepraten

Als je borstvoeding wil promoten, moet je óók vertellen hoe zwaar het kan zijn, zegt deze journalist

Als je borstvoeding wil promoten, moet je óók vertellen hoe zwaar het kan zijn, zegt deze journalist

Vrouwen krijgen vaak maar een half verhaal te horen voor ze beginnen aan borstvoeding, concludeerde de Britse journalist Lizzy Davies. Niet gek dus, dat veel vrouwen snel afhaken.

| Robin Nanninga

‘Houd vrouwen niet voor de gek, vertel ze de waarheid’, oppert ze in haar opiniestuk in The Guardian.

Lees ook
Zo wordt er gereageerd op het borstvoedingsstatement van Amanda Seyfried

Eén procent
Het aantal Britse vrouwen dat borstvoeding geeft is laag. Slechts één procent van de vrouwen doet dit tot de baby zes maanden is, zoals geadviseerd wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie. In Nederland is dit 39 procent van de vrouwen. Sociale aspecten spelen een rol, maar ook tegenslagen weerhouden vrouwen ervan om door te zetten.

Gebarsten tepels
‘De natuur is geweldig, maar kan ook wispelturig zijn. Borstvoeding is een psychologische uitdaging. Het feit dat je ‘de enige voedselbron van je baby’ bent, brengt druk met zich mee. Om nog maar te zwijgen over lichamelijke problemen, zoals bloedingen of gebarsten tepels’, schrijft Davies.

Mislukkeling
We moeten vrouwen niet alleen de mooie kanten van borstvoeding meegeven, vindt de journalist. ‘Het is niet verrassend dat een nieuwbakken moeder, die van alle kanten hoort dat borstvoeding gelukzalig moet zijn, zich een mislukkeling voelt wanneer het niet lukt. Ze moeten de voor- en nadelen van borstvoeding weten, zodat ze beter voorbereid zijn op de confrontaties.’

Lees het hele opiniestuk van journalist Lizzy Davies via The Guardian.

NIEUWS | GEZOND | LIFESTYLE | MEEPRATEN | BUITENLAND

Bron: The Guardian | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer meepraten

Lees dit ook even

Please update your browser