Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

meepraten

Eigenaar Vlaamse brasserie is het spuugzat en laat geen kinderen meer toe

Eigenaar Vlaamse brasserie is het spuugzat en laat geen kinderen meer toe

De eigenaar van een brasserie in het Vlaamse Nieuwpoort-Bad laat geen kinderen meer toe in zijn zaak. Hij ervaart te veel overlast van ze en lijdt bovendien financiële schade, zegt hij.

| Erik van Dam

Een moeder die woensdag met haar kind plaats wilde nemen in de zaak werd dan ook resoluut de deur gewezen.

Verborgen camera?

Ze deed na de afwijzing uitgebreid haar verhaal op social media. ‘Een serveerster kwam zeggen dat er geen kinderen toegelaten werden. Ik dacht nog dat het een grap met een verborgen camera was, maar nee’, aldus de moeder. ‘Ik heb in shock het terras verlaten.’

Duizenden euro’s schade

Navraag door Het Nieuwsblad bij uitbater Noël Brossé van de brasserie leert dat hij de buik vol heeft van kinderen in zijn zaak. “Ik had iedere zomer voor duizenden euro’s schade door kinderen”, zegt hij. “Kinderen die glazen en borden lieten vallen, kinderen die met hun vuile schoenen op mijn stoelen springen… En de ouders, die grijpen natuurlijk niet in. Let op, ik heb niks tegen kinderen op zich. Maar ik ben die lakse ouders kotsbeu.”

‘Adults only’-bordje

Brossé vindt niet dat hij iets verkeerd doet en wijst erop dat in veel hotels ook geen kinderen welkom zijn. Hij heeft een bordje adults only bij zijn zaak staan en laat dat zo.

Gastvrije branche

Koninklijke Horeca Nederland kijkt op van de beslissing van de Vlaamse brasserie-eigenaar, blijkt als we ze bellen. “De horeca staat juist bekend als een hele gastvrije branche”, zegt woordvoerder Bernadet Naber. Zij kent dergelijke verhalen niet van Nederlandse horeca-ondernemers. “Er zijn natuurlijk uitgaansgelegenheden waar je niet in kunt als je jonger bent dan 18 jaar. Sommige horeca-ondernemers rekken dat nog op tot 21 jaar. Maar kinderen in een brasserie?”

Reputatie

“Ons pleidooi aan uitbaters die hier ook last van hebben zou zijn: volg een goede strategie om hiermee om te gaan. Het lijkt me niet goed voor je reputatie en omzet om kinderen echt te weren. Ga altijd eerst het gesprek aan met de ouders, of het misschien wat rustiger zou mogen”, aldus Naber.

Lees ook
Jullie hebben (last van) luidruchtige kinderen op de zondagochtend, maar weten er wel raad mee

NIEUWS | KINDEREN | MEEPRATEN

Bron: Het Nieuwsblad / LINDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer meepraten

Lees dit ook even

Please update your browser