Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

meepraten

'Harde aanpak nodig': plannen voor verbod op fastfoodkramen bij scholen

'Harde aanpak nodig': plannen voor verbod op fastfoodkramen bij scholen

Het Voedingscentrum, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en Foodwatch willen dat fastfoodkramen verdwijnen uit de omgeving van middelbare scholen. 

| Kirsten Zijderveld

Ze pleiten voor een straal van een kilometer rond de scholen waarbinnen geen ongezond voedsel mag worden verkocht, schrijft het AD.

Verbod op fastfoodkramen

Een woordvoerder van de VO-raad, die de scholen in het voortgezet onderwijs vertegenwoordigt, vindt het vreemd dat binnen scholen van alles wordt gedaan om het eten gezonder te maken, en dat er dan vlakbij de scholen veel ongezond eten te krijgen is. Rondom het Blariumcollege in Blerick kunnen leerlingen bijvoorbeeld bij een snackbar om de hoek terecht voor broodjes shoarma. De gemeente Venlo, waar Blerick toe behoort, gaat op verzoek van de lokale CDA- en SP-fracties onderzoeken of een verkoopverbod in de omgeving van de school mogelijk is.

Lees ook
Gezonder eten dit jaar? Zo houd je dat volgens het Voedingscentrum wél vol

‘Harde aanpak nodig’

Volgens Mieke Spaans van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) komt dit bij heel veel scholen voor, en Sjoerd van der Wouw van Foodwatch stelt dat een harde aanpak nodig is. “Er worden miljoenen euro’s aan belastinggeld gespendeerd om scholen gezonder te maken. Ondernemers die met hun karren bij een school gaan staan, torpederen die plannen, ten koste van de kindergezondheid.”

NIEUWS | GEZOND | ETEN & DRINKEN | MEEPRATEN | GEZOND & GEZELLIG

Bron: AD | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer meepraten

Lees dit ook even

Please update your browser