Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

meepraten

Vader gaat viral met zijn vraag om meer begrip voor 'vervelend' kind

Vader gaat viral met zijn vraag om meer begrip voor 'vervelend' kind

Wie wel eens gefrustreerd gezucht heeft vanwege een schreeuwend kind in een restaurant, is niet de enige. Blogger Clint Edwards dacht vroeger zelfs dat het te maken had met slechte opvoeding.

| Steve van Velzen

Totdat hij zelf een kind kreeg.

Lees ook
Moeder biedt zoon aan op Facebook: ‘Wie hem kan gebruiken, mag hem hebben’

Kipstukjes
Clint Edwards is vader en blogt over zijn kinderen. In zijn laatste blog – die inmiddels volop is gedeeld – schrijft hij over een voor veel mensen herkenbaar probleem. Hij kreeg namelijk veel boze blikken vanwege het slechte gedrag van zijn dochter in een restaurant. Het meisje begon tijdens het eten te krijsen omdat ze niet met stukjes kip mocht gooien.

Gedrag
‘Ik was als eerste klaar met eten, dus ik had het geluk om mijn schreeuwende dochter uit het restaurant tillen,’ schrijft Clint. ‘Toen ik langs de bar liep, staarde iedereen me aan.’ De blogger vermoedt dat niemand van de andere gasten in het restaurant kinderen heeft. ‘Mensen met kinderen zouden mij niet aanstaren met een blik die zegt dat ik mijn kind niet mee moet nemen naar een restaurant als ze zich niet kan gedragen,’ schrijft hij.

Lees ook
Amerikaans filmpje gaat viral: Nederlandse opvoeding is voorbeeldig

Goed en fout
Maar kinderen laten zich nu eenmaal niet altijd vertellen wat ze moeten doen. ‘Mijn dochter is twee en het zal nog jaren duren voordat ze weet hoe ze zich moet gedragen. De enige manier waarop ze dat leert is als ik laat zien wat goed en fout gedrag is.’

Meer begrip
Clint begrijpt de reacties van de andere gasten in het restaurant: ‘Kinderen zijn irritant als ze lawaaierig zijn.’ Hij werkte vroeger zelf in een restaurant en dacht dat kinderen die gilden, slecht opgevoed waren. Toch hoopt hij nu op meer begrip van anderen. “Voor je boos wordt, realiseer je dat je geen getuige bent van slechte ouders die hun kind niet opgevoed hebben, maar van ouders die hun kinderen juist beter gedrag proberen aan te leren.”

NIEUWS | OPMERKELIJK | MEEPRATEN

Bron: Facebook Clint Edwards | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer meepraten

Lees dit ook even

Please update your browser