Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

meepraten

Deze straf (en de video ervan) voor een pestende dochter zorgt voor pittige discussie

Op social media wordt hevig gediscussieerd over de straf die een vader zijn dochter (10) gaf voor haar pestgedrag. Nadat zij uit de schoolbus gezet was, liet hij haar kilometers naar school lopen.

| Justine Wouterson

Tijdens de acht kilometer lange wandeling reed Matt Cox uit het Amerikaanse Ohio in zijn auto achter haar. Hij filmde het tafereel en plaatste het op Facebook.

‘Papa, je moet me brengen’

Terwijl we de tienjarige Kirsten met een rugzak om langs de kant van de weg zien sjokken, vertelt Matt dat zijn dochter dit jaar al twee keer uit de schoolbus gegooid is omdat ze een ander kind pestte. “En pesten is onacceptabel. Afgelopen vrijdag kwam ze thuis en zei ze: ‘Papa, je moet me volgende week naar school brengen’. Zoals je kunt zien heeft ze vanmorgen ontdekt dat ik andere plannen had'”, klinkt het.

Een recht, of een voorrecht?

“Veel kinderen denken dat wat hun ouders hen geven en voor ze doen vanzelfsprekend is, in plaats van een ‘voorrecht’, zoals ouders die hun kind naar school brengen. Of een schoolbus die hen oppikt en weer thuisbrengt. Dit zijn privileges. Dus vandaag loopt mijn dochter acht kilometer naar school bij een temperatuur van twee graden”, verklaart hij zijn actie verder.

Indekken

Matt voorziet de storm aan kritiek die komen gaat en dekt zichzelf vast in. “Ik denk dat veel ouders het hier niet mee eens zullen zijn, maar dat is prima. Ik denk dat dit de juiste manier is om mijn dochter een lesje te leren en haar pestgedrag te stoppen.” Zijn video is inmiddels al miljoenen keren bekeken en roept enorm veel positieve, maar ook heel wat negatieve reacties op.

Kindermishandeling

Volgens sommigen maakt Matt zich met zijn actie schuldig aan kindermishandeling en is hij geen haar beter dan een pester. ‘Zo zet je haar voor schut. Wat een ironie’, reageert iemand. ‘Als dit jouw idee van een straf is, snap ik wel dat ze anderen pest’, aldus een ander.

Lees ook
Georgina Verbaan over ‘rommelige jeugd’ waarin ze werd gepest: ‘Ik voel me eigenlijk nog steeds alleen’

Tegengeluid

‘Als maatschappelijk werker kan ik iedereen vertellen dat dit geen kindermishandeling is. Dit is een leermoment en kan je discipline noemen’, klinkt een tegengeluid. ‘Als de grootvader van een autistische jongen die gepest wordt, moedig ik dit aan. Zoveel ouders doen helemaal niets’, schrijft een andere voorstander.

VIDEO'S | NIEUWS | KINDEREN | MEEPRATEN | BUITENLAND | VIRAL VIDEO

Bron: Facebook | Foto: Unsplash - Jared Murray

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Simone DommelenSimone Dommelen

Hoewel acht km wel wat ver is kan ik dit geen kindermishandeling noemen. Vroeger toen er nog niet in ieder gat een basisschool stond liepen kinderen dit soort afstanden dagelijks en was het normaal. In veel minder welvarende landen ook. Die kinderen zijn allang blij dat ze naar school kunnen. Ik hoop dat deze dame haar lesje heeft geleerd.

Meer meepraten

Lees dit ook even

Please update your browser