meepraten

Moeder van vijf maanden oude dochter deelt dilemma: 'Ik heb spijt van de naam'

Moeder van vijf maanden oude dochter deelt dilemma: 'Ik heb spijt van de naam'

Het zou je maar overkomen: vijf maanden nadat je kind is geboren, vind je de naam totaal niet meer passen. Een moeder die dit overkwam, deelt haar verhaal.

| Boris Lemereis

‘Toen de verloskundige op een poster de naam schreef, vond ik het direct niet passen’, schrijft ze op mamaplaats.nl.

Lees ook
Handbalster Estavana Polman kreeg hulp van moeder voor babynaam

Enthousiast
Welke meisjesnaam: de schrijver van het bericht kwam er maar niet uit, samen met haar man. Bibi was de eerste naam waar ze allebei enthousiast over waren. Maar meteen na de bevalling stak de twijfel de kop op. Nog voordat het geboortekaartje werd besteld, overlegde ze met haar man. Hij deelde het gevoel niet. ‘Aangezien ik ook geen alternatief had en ik het ook plaatste onder het mom van kraamtranen heb ik het weer even geparkeerd’, schrijft ze.

Mae?
Er werd een kleine tussenoplossing gevonden: Bibi kreeg ‘Mae’ als tweede naam mee. Sindsdien gebruikt ze die naam als roepnaam. De rest van de wereld houdt het bij Bibi. Toch overweegt de vrouw haar dochter bij de kinderopvang op te geven als ‘Mae’ en vraagt lezers van de site advies: ‘Zullen we haar als Mae opgeven?’

NIEUWS | KINDEREN | MEEPRATEN | BABYNIEUWS

Bron: Mamaplaats | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Abonnee WillAbonnee Will

Noem het kind zoals je het zou noemen, dus Bibi.Dat was toch de eerste keuze.

Meryl WestMeryl West

intrsaant verhaal..ik ga nu even een banaan lezen

Marijke RMarijke R

Idd volg je eigen hart... anders gaat je dat voor altijd tegen staan..

Nina StroomerNina Stroomer

Maybe. Maebi. ook leuk.

Margreet TedersMargreet Teders

Wij waren na de echo overtuigd dat ons tweede kind weer een zoon zou zijn, maar het bleek een dochter. Een naam hadden we niet... Bovendien was mijn moeder net overleden en kon ik niet helder denken. We hebben blind een naam uit het 100.000 voornamen boek gekozen gekozen en mijn man ging haar aangeven... al de minuut erna had ik spijt.Een voornaam wijzigen bleek 1200 euro te kosten. "Wen er maar aan", zei mijn man. Maar na een maand noemde ik haar nog "de baby", ik kreeg het gewoon niet uit mijn strot. Ik heb de officier van justitie vervolgens een brief gestuurd en het verhaal uitgelegd. Die had een goede dag en ik kon kosteloos haar naam wijzigen. Nu is het alleen nog maar een hilarisch verhaal.Had het 1200 euro gekost, dan was het dat ook waard geweest. Volg je hart, maling aan de meute!

Will LWill L

Bibi is toch schattig, al zou ik mijn kind die naam niet geven.

Miranda HullemanMiranda Hulleman

Nou ik vindt Bibi echt een super leuke naam!

Meer meepraten

Lees dit ook even

Please update your browser