nieuws

Radio 1-luisteraars niet blij met vroeg item over eerste Nederlandssprekende sekspop

Radio 1-luisteraars niet blij met vroeg item over eerste Nederlandssprekende sekspop

Het Radio 1 Journaal heeft vrijdagochtend klachten ontvangen van luisteraars die vonden dat een reportage over de eerste Nederlandstalige sekspop te vroeg werd uitgezonden.

| Justine Wouterson

Dat meldden presentatoren Winfried Baijens en Elisabeth Steinz in de uitzending.

Hal-lo, Ro-bin

In het item, dat iets na half acht werd uitgezonden, kwam de producent aan het woord die als eerste een sekspop heeft ontwikkeld die Nederlands spreekt. Haar naam is Robin, volgens de maker een knipoog naar Bassie en Adriaan. Ze is levensgroot, gemaakt van siliconen en, zo omschrijft Radio 1: ‘Ze vraagt hoe je dag was, maar ook of je haar tepels wil strelen’.

Seksspeeltje én maatje

Niels van MyTenga, het bedrijf dat de poppen vanuit China naar Nederland haalt, vertelde in de uitzending onder meer dat de poppen als seksueel speeltje, maar ook als maatje in het leven verkocht worden. Ook onthulde hij dat er naast vrouwelijke ook mannelijke poppen verkrijgbaar zijn. Kopers van een vrouwelijke sekspop kopen echter een soort 2-in-1-exemplaar; je kunt er namelijk een los mannelijk geslachtsdeel op bevestigen.

Kindonvriendelijk

Sommige luisteraars waren ontstemd over dit gesprek op de vroege ochtend. Zo mailde Yvonne de reportage ‘ongepast’ te vinden en suggereerde Monique voortaan dit soort items pas na half negen uit te zenden ‘omdat er nu kinderen mee luisteren’. Baijens en Steinz stelden in een korte reactie op de mails de kwestie op de redactie te bespreken.

Lees ook
Amazon.com onder vuur na verkoop seks-opblaaspoppen in de vorm van kinderen

NIEUWS | OPMERKELIJK

Bron: ANP/Radio 1 | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser