nieuws

Medewerker Rotterdams verpleeghuis (21) verdacht van moord op bewoner

Medewerker Rotterdams verpleeghuis (21) verdacht van moord op bewoner

Een 21-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht als verzorgende van een verpleeghuis in de Zuid-Hollandse gemeente Binnenmaas een bewoner om het leven te hebben gebracht.

| Boris Lemereis

Daarnaast wordt hij ook nog eens verdacht van twee pogingen tot moord.

Lees ook
Verpleegsters weigeren stervende veteraan (89) te helpen en staan lachend naast zijn bed

Onwel
De man is vrijdag aangehouden, zo meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam vandaag. De zaak ging begin november rollen nadat in een verzorgingshuis in de gemeente Binnenmaas een vrouwelijke bewoner onwel was geworden.

Insuline
In het ziekenhuis ontstond het vermoeden dat haar zonder medische noodzaak insuline was toegediend. De betrokken vrouw overleefde het incident. Het verpleeghuis deed wel aangifte en de politie startte een groot onderzoek.

Overleden
Daarop kwamen twee andere soortgelijke incidenten boven water. In één van die zaken, ook in Binnenmaas, is de bewonder wel overleden. In een instelling in Rotterdam werd een vrouw ook onwel, maar zij overleefde het.

Meer zorginstellingen
De verdachte werkte bij een aantal zorginstellingen. “Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de drie incidenten, maar het onderzoek is net begonnen”, aldus het OM. De Rotterdammer zit vast in beperkingen en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat.

Familie
De betrokkenen, familie en nabestaanden zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de situatie.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser