Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Enschedese Mechteld is ontslagen na ophef over haar lingeriefoto in 'Panorama'

Enschedese Mechteld is ontslagen na ophef over haar lingeriefoto in 'Panorama'

Vorige week schreven we al over Mechteld Geesing uit Enschede die in maart uit de kleren ging voor het tijdschrift ‘Panorama’. Haar werkgever was daar niet blij mee en liet vandaag weten haar te hebben ontslagen. 

| Maaike van de Graaf

“De vertrouwensrelatie is niet meer te herstellen”, laat de projectgroep Tubbergen Bruist (waar Mechteld in dienst was) aan Tubantia weten.

Lees ook
Enschedese Mechteld is trots op lingeriefoto in ‘Panorama’, maar haar werkgever niet

Even terug

Vorige week kwam de Enschedese Mechteld in het nieuws, omdat ze vanwege een lingeriefoto in tijdschrift Panorama bakken kritiek over zich heen kreeg. Aan het tijdschrift vertelde ze: “Ik kreeg opmerkingen als ‘als je achter de kassa had gezeten, dan had ik er geen problemen mee gehad, maar iemand op jouw niveau..’ en ‘je bent volstrekt ongeloofwaardig geworden’.”

In de media

Geesing zag de eenmalige fotoshoot als een privézaak en Tubbergen Bruist accepteerde dat. Toch werden er tijdens een vergadering van de projectgroep vragen gesteld over de fotosessie die bij de Enschedese vrouw duidelijk in het verkeerde keelgat schoten. Daarop besloot zij via een brief haar verhaal te doen.

Niet alleen kritiek

Maar het is dus niet alleen maar bij kritiek gebleven. Mechteld is haar baan kwijt. En dan met name omdat ze over Tubbergen als gemeenschap negatief zou hebben gepraat. De projectgroep waar ze werkzaam was laat weten: “Het dorp en de gemeente Tubbergen zijn in een negatief daglicht gesteld. Dat vinden wij jammer en geheel onnodig. Zo gaan wij in Tubbergen niet met elkaar om. Het is nu ondenkbaar dat Mechteld weer voor ons aan de slag gaat.”

Ontslag

Mechteld is niet alleen haar baan kwijt bij Tubbergen Bruist, ook is ze ontslagen bij Kienhuis Bouw. Daar werkte ze acht uur per week als gebiedsmakelaar. Mechteld “mijn baas me vertelde me dat we niet meer bij elkaar passen. In die boodschap was hij heel stelling.”

NIEUWS

Bron: Tubantia | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser