Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#metoo

Google-topman biedt excuses aan voor aanpak seksuele intimidatie

Google-topman biedt excuses aan voor aanpak seksuele intimidatie

Google-topman Sundar Pichai heeft aan alle medewerkers zijn excuses aangeboden voor de aanpak van seksuele intimidatie binnen het bedrijf.

| Yara Mureau

‘We erkennen dat we het vroeger niet altijd goed hebben aangepakt en dat spijt ons oprecht’, schreef hij in een mail.

Sundar Pichai:

Sundar Pichai

Seksuele intimidatie Google

‘Het is duidelijk dat we veranderingen moeten aanbrengen’, voegde hij daaraan toe. Hij gaf zijn reactie na het protest van werknemers vorige week. Tienduizenden medewerkers over de wereld ‘liepen weg’ van hun bureau en stopten tijdelijk met hun werkzaamheden. Die Walk Outs gebeurden onder andere in Berlijn, Londen, Amsterdam, Chicago, New York en Singapore.

Maatregelen

De Google-medewerkers waren boos nadat Android-bedenker Andy Rubin was weggestuurd met een vertrekpremie van – zo zeggen ze – negentig miljoen dollar (een kleine tachtig miljoen euro), terwijl hij was beschuldigd van verkrachting. Google heeft de afgelopen jaren ongeveer vijftig mensen ontslagen wegens seksuele intimidatie. Pichai kondigt in zijn mail ook maatregelen aan die het maken van een melding van intimidatie makkelijker moeten maken.

Lees ook
Google Walk Out: medewerkers van Google ‘lopen weg’ wegens seksueel wangedrag

NIEUWS | BUITENLAND | TECH | #METOO

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #metoo

Lees dit ook even

Please update your browser