#metoo

Netflix stopt samenwerking met Kevin Spacey definitief

Netflix stopt samenwerking met Kevin Spacey definitief

Netflix breekt met acteur Kevin Spacey. De streamingdienst en filmmaatschappij laat weten niet meer betrokken te zijn bij serie ‘House of Cards’ zolang Spacey in de show zit.

| Robin Nanninga

Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety.

Lees ook
Update: Kevin Spacey niet welkom bij ING-event in Nederland na nieuwe beschuldigingen

Commotie
Rondom de House of Cards-hoofdrolspeler is sinds kort veel commotie ontstaan omdat hij zich herhaaldelijk schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik. De opnames van het zesde seizoen van de serie waren om die reden al stilgelegd door Netflix.

Jonge mannen
Ook op de set van House of Cards zou Spacey de mist in zijn gegaan. Acht medewerkers van de serie stellen dat hij zich tijdens opnamen heeft misdragen. Ze zeggen dat Spacey het vooral had voorzien op jonge mannen.

‘In shock’
Een van hen, een productieassistent, zegt dat de acteur hem seksueel heeft misbruikt. Hij moest Spacey ophalen en naar de set brengen. In de auto greep de acteur hem in zijn kruis. “Ik was in shock. Hij had een machtige positie en ik was daar maar een gewone medewerker.”

De beerput ging open
De beschuldigingen kwamen aan het rollen toen Anthony Rapp onthulde dat hij als veertienjarige was belaagd door Spacey, die toen 26 was. Spacey kon het zich niet herinneren, maar bood zijn excuses aan. Hij kwam daarna uit de kast.

Breuk met Spacey
De serie House of Cards is een van de meest succesvolle series op Netflix. Het zesde seizoen zou het laatste worden. Naast de breuk met Netflix, zou ook het agency waaraan Spacey was verbonden, CAA, niet meer met hem willen werken. Zijn PR-medewerker is ook opgestapt.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: Variety/ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #metoo

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser