Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#metoo

Morgan Freeman eist excuses en rectificatie van CNN om berichten seksuele intimidatie

Morgan Freeman eist excuses en rectificatie van CNN om berichten seksuele intimidatie

Acteur Morgan Freeman wil dat CNN hem excuses aanbiedt en hun berichten rectificeert. De televisiezender berichtte vorige week dat de acteur door ten minste acht vrouwen beschuldigd werd van seksuele intimidatie en ongewenst gedrag.

| Marlie van Zoggel

Freeman ontkent de aantijgingen en gaat in de tegenaanval.

Lees ook
Het houdt niet op: ook Morgan Freeman beschuldigd van seksueel ongepast gedrag

Eigen onderzoek

‘Het is duidelijk dat hij door CNN is belasterd’, schrijft zijn advocaat in een brief aan de zenderbaas. Om die reden eist de advocaat dat de Amerikaanse zender ‘onmiddellijk rectificeert en zijn excuses aanbiedt met dezelfde mate van aandacht die het gebruikte om de heer Freeman ten onrechte aan te vallen’. CNN berichtte afgelopen week over de aantijgingen op basis van eigen onderzoek, waarna het nieuws zich snel verspreidde. Volgens de advocaat heeft een van de auteurs van het artikel de vrouwen aangezet om hun verhaal te doen, nadat Freeman in een interview ongepaste opmerkingen had gemaakt over haar figuur.

Leugen

De steracteur zelf liet afgelopen zaterdag al van zich horen. Hij zei in een reactie ‘verbijsterd te zijn’ en zegt zich niet te herkennen in de beschuldigingen. “Ik wil duidelijk zijn: ik heb geen onveilige werkomgevingen gecreëerd. Ik heb geen vrouwen aangevallen. Ik heb geen werk of promotie aangeboden in ruil voor seks. Iedere suggestie dat ik dat wel heb gedaan is een leugen.” Hij stelde daarbij dat zijn ‘lichtvoetige’ grapjes misschien niet altijd overkomen zoals hij ze bedoelt. CNN heeft nog niet op de brief van Freeman en zijn advocaat gereageerd.

 

NIEUWS | TV | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #metoo

Lees dit ook even

Please update your browser