Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#metoo

Modefotograaf Mario Testino beschuldigd van seksueel misbruik

Modefotograaf Mario Testino beschuldigd van seksueel misbruik

Fotograaf Mario Testino ligt onder vuur vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie en wangedrag. Hij is onder meer de vaste fotograaf van het Britse koningshuis.

| Merel Boudrie

Verschillende bladen willen niets meer met hem te maken hebben. Zo ook ‘Vogue’.

Lees ook
Mario Testino fotografeert halfnaakte Huisman

Gedwongen
Dertien mannelijke assistenten en modellen beschuldigen Testino ervan dat hij ze zou hebben betast. Ook zouden ze zijn geïntimideerd en gedwongen om toe te kijken terwijl hij masturbeerde. Dat schrijft The New York Times.

Royals
Het zal een flinke deuk opleveren in het imago van de wereldberoemde modefotograaf, die ontelbaar veel beroemdheden voor zijn lens krijgt. Testino was de lievelingsfotograaf van prinses Diana en fotografeert nog regelmatig voor de Britse royals.

Deze foto bijvoorbeeld, ter ere van de verloving van William en Kate, is van zijn hand:

Onnodig naakt
Ook fotograaf Bruce Weber wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Vijftien mannelijke modellen zeggen tegen The New York Times dat ze in veel gevallen “onnodig naakt” moesten gaan en werden gedwongen tot seksueel gedrag, veelal tijdens fotoshoots.

Privé
Zo zegt model Robyn Sinclair tegen de krant: “Ik kan me herinneren dat hij zijn vingers in mijn mond stopte, en mij vastgreep bij lichaamsdelen die voor mij privé zijn. We hadden nooit seks, maar er zijn veel dingen gebeurd.”

Geschokt
Lavely & Singer, het advocatenkantoor dat Testino vertegenwoordigt, vertelt met meerdere oud-werknemers gesproken te hebben. Zij zouden “geschokt” zijn door de aantijgingen en konden geen van de claims bevestigen.

Zoals gezegd was Testino een vaste fotograaf van het Britse koningshuis. Wij spraken met de hoofdrolspelers van de Netflix-serie ‘The Crown’ en vroegen ze het koninklijke hemd van het lijf.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: The New York Times | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #metoo

Lees dit ook even

Please update your browser